De losploeg is nu ook dit jaar weer paraat. Foto: Joppe Roos

De losploeg is nu ook dit jaar weer paraat. Foto: Joppe Roos 

AVA’70 raapt ook in 2022 kerstbomen, coronaproof

Algemeen

AALTEN - De Kerstdagen zijn weer achter de rug, maar het is allemaal wel wat anders dan normaal. De maatregelen rondom het coronavirus bepalen reeds vele maanden het leven en dat zal gedurende de feestdagen niet anders zijn. We hebben er mee te dealen, al is dat zeker niet altijd gemakkelijk. Het hardlopen is natuurlijk hierbij in principe van ondergeschikt belang, maar toch worden de geluiden steeds sterker, dat het trainen met de AVA’70-maatjes in groepsverband door velen wel enorm gemist wordt. Net als de gezelligheid voor de activiteit als nadien in het clubhuis natuurlijk.

En toch staat er een gezamenlijke activiteit aan te komen, al zal deze wel volledig coronaproof plaats gaan vinden. Het gaat hier over het jaarlijkse kerstboom razen. Er is de laatste weken veelvuldig contact geweest met de gemeente Aalten over de praktische invulling hiervan en aan de hand van de geboden informatie is besloten om het licht op groen te zetten. 

Op de tweede zaterdag in het nieuwe jaar, 8 januari, gaan de man- en vrouwschappen van AVA’70 in de kern van Aalten en Bredevoort wederom de kerstbomen inzamelen. Dit jaar zal het rapen er wel wat anders uit gaan zien. De groepjes van voorheen worden nu duo’s, bestaande uit een chauffeur en een raper. Daarnaast staat er op de werf bij Aalbers een losploegje klaar om hier de broodnodige ondersteuning te bieden. Op deze wijze moet het mogelijk zijn om volgens de geldende maatregelen Aalten en Bredevoort ook in 2022 kerstboomvrij te maken.

Vanaf 9.00 uur zullen alle wijken in Aalten en Bredevoort worden bezocht om de kerstbomen te verzamelen. De bomenrapers verzoeken iedereen om de kerstboom, zonder versiersels en plastic emmer, op het trottoir neer te leggen en waar mogelijk bij elkaar, zodat ze goed zichtbaar zijn voor de rapers. De organisatie: “Mogen we op jullie support rekenen om ook dit jaar Aalten en Bredevoort weer kerstboomvrij te maken?”