Ruby Nieboer. Foto: Roy Froma

Ruby Nieboer. Foto: Roy Froma

Wordt Ruby Miss Beauty of Gelderland?

Algemeen

DINXPERLO - Ruby Nieboer uit Dinxperlo is via haar Social media benaderd om mee te doen aan ‘Miss Beauty of Gelderland 2022’. Inmiddels is ze door naar de finales en doet een beroep op iedereen om haar te steunen bij deze wedstrijd door op haar te stemmen via een SMS-bericht. 

Door Waltraud Wensink 

Ruby Nieboer is 18 jaar en aan haar uiterlijk te zien is er geen twijfel mogelijk dat ze een geschikte kandidate is om Gelderland te promoten als ‘Miss Beauty Gelderland’. Een natuurlijke schoonheid die daarnaast ook nog eens leergierig, nieuwsgierig, spontaan, bijdehand, sociaal, open, sportief en empathisch is. Ruby laat zien dat schoonheid niet alleen van buiten zit maar dat ook haar innerlijk en de persoon in haar totaliteit haar Miss Gelderland waardig maakt. 

Zonder make-up de straat op
“Ik roep al het een tijdje, als ik de kans krijg wil ik iets van de wereld zien. Ik doe de opleiding tot verpleegkundige en het is de intentie dat ik over een half jaar naar Alicante in Spanje ga voor mijn stage. Dat is al een stap in de goeie richting, ik heb niets te verliezen en hoop daar een mooie tijd te hebben waar ik ook nog het een en ander leer. Ik ben actief op Social Media en op mijn Instagram heb ik inmiddels 3500 volgers. Daar laat ik graag wat van mezelf zien op het gebied van kleding, outfits en make-up. Toen ik door de ‘president’ ‘ Beauty of Gelderland’ werd benaderd of ik mee wilde doen was ik helemaal blij. Het was alsof er een droom uitkwam. Ik heb gelijk een berichtje naar mijn ouders gestuurd met dit mooie nieuws. Ik had wel eens gedacht of ik me hiervoor zou aanmelden maar niet verwacht dat ik ook daadwerkelijk benaderd zou worden.” Het is de bescheidenheid die haar siert. Ze straalt en lacht als ze er aan denkt dat ze maar zo zou kunnen winnen. Geen allures maar nuchter en met beide benen op de grond. “Ik ben bezig met make-up en kleding maar ga ook gerust zonder make-up de straat op, naar de sportschool of voetballen bij FC Dinxperlo.”

‘Niet op een voetstuk’
Ziet Ruby zichzelf ook als Miss Beauty of Gelderland? Ruby: ”Dat is gek he, maar je zegt van jezelf niet zomaar dat je mooi bent. Ik plaatst mezelf niet op een voetstuk. Iedereen heeft wel iets wat hem of haar een mooi mens maakt en dat heeft niet perse te maken met het uiterlijk.” Nee, Ruby heeft wat dat betreft wel meer in haar mars dan alleen een mooi en knap gezichtje. ”Ook al kan ik nu aan deze mooie uitdaging meedoen, wil dat niet zeggen dat ik geen diploma wil halen en dan maakt het me nu nog niet zo veel uit of dat een MBO of HBO diploma wordt, als ik het maar wel kan afronden.” Op dit moment werkt ze bij Dr. Jenny In Dinxperlo en dat vindt ze ontzettend leuk om te doen. Dus wordt het niets met de Miss Beauty verkiezingen, staat er in ieder geval een gemotiveerde jongedame voor in de zorg. Ze heeft ‘the Beauty and the brains’, dat maakt haar samen met haar andere eigenschappen een mooi persoon.

Dinxperlo op de kaart
Maar voor nu zou ze het ontzettend leuk vinden om door te gaan met ’Miss Beauty Gelderland’ en wie weet zelfs nog wel ‘Miss Beauty of the Netherlands’. “Dan zet ik Dinxperlo en de Achterhoek ook nog eens mooi op de kaart”, lacht Ruby. Ruby heeft de nodige fotoshoots en een aantal trainingsdagen al gehad. “We werken nu met 40 beauty’s toe naar de finale, waarvan de helft ‘teen beauty’s zijn. Ruby heeft dus een flinke kans van slagen om ‘Miss Beauty of Gelderland’ te worden. ”Dat was allemaal heel professioneel en luxe en al zeg ik het zelf, het is niet niks zo’n miss-verkiezing. Naast uiterlijk is ook het innerlijk erg belangrijk en andere competenties, het complete plaatje dus.” Tot en met 25 februari kan er op de Dinxperse Ruby gestemd worden. De stemmen die via SMS binnenkomen tellen voor 30 % van het totaal mee.

Mensen kunnen Ruby Nieboer en de beauty-avonturen volgen op de site van ‘Miss beauty of the Netherlands’ waar ook foto’s van alle deelnemende ‘Missen’ te vinden zijn. Stemmen op Ruby? SMS Poll Gelderland Ruby naar 3010.