Vlnr: Arjan Gorsseling, Carla en Gerard van Vuuren voor boekhandel Kramer. Eén van de verkooppunten. Foto: Han van de Laar
Vlnr: Arjan Gorsseling, Carla en Gerard van Vuuren voor boekhandel Kramer. Eén van de verkooppunten. Foto: Han van de Laar

SBPost neemt CityPost
Winterswijk over

‘Het is een warme overdracht in een maatpak’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - “We zijn in 2012 met CityPost begonnen, aanvankelijk in Winterswijk maar al snel in de hele regio, van Dinxperlo tot Eibergen en alles er tussen in. Ook in het buitengebied.” Aan het woord is Gerard van Vuuren, die CityPost samen met zijn vrouw Carla heeft opgezet. Per januari 2022 wordt CityPost overgedragen aan SBPost, een grote speler op de markt van postbezorging.

Carla: “We zijn vanuit huis begonnen. Gerard had onder andere als voorzitter van de VV Winterswijk een groot netwerk en wij konden zowel bedrijven als particulieren een goede en stipte postbezorging garanderen tegen lagere kosten. Zo kregen we steeds meer klanten en konden het gebied uitbreiden. Inmiddels zijn er 22 bezorgers op wie we kunnen rekenen.”

Gerard: “ We willen benadrukken dat we heel veel te danken hebben aan onze goede postbezorgers. Het is een hele fijne club die voor ons werkte. Die gaan we zeker missen. Maar we vonden het nu tijd, ook gezien de leeftijd, om te stoppen. Wel blijven we hand- en spandiensten verlenen voor SBPost, want we hadden vanaf de eerste ontmoeting al een klik met elkaar. Het voelt goed.” De verdiensten voor CityPost en SBPost zitten hem in de verkoop van zegels. Er is een netwerk van verkooppunten. In Winterswijk bijvoorbeeld bij de beide Plus-supermarkten, boekhandel Kramer en Holders Media. Daarnaast staan er op verschillende plekken in de hele regio brievenbussen. Die worden vijfmaal per week geleegd, de post gesorteerd en bezorgd. Dit geldt overigens zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Arjan Gorsseling, operationeel manager van SBPost : “Ons gebied loopt zo ongeveer in een denkbeeldige lijn van Zwolle naar Arnhem en dan tot aan de Duitse grens. Door samenwerking met andere postbedrijven hebben we een landelijke dekking. SBPost is een grote speler op de zakelijke markt, maar wil zich steeds meer op de particuliere markt begeven. Vandaar dat deze overname nu goed uitkwam. Iets bijzonders is dat we dit jaar voor het eerst een 'decemberzegel' hebben geïntroduceerd , ook dus met gegarandeerde landelijke dekking. Wij zijn met de post ongeveer veertig procent goedkoper dan PostNL. Inmiddels zijn er zo’n 150 postbezorgers en veel kleine en grote bedrijven horen tot de vaste klanten. We groeien nog steeds. In Winterswijk was SBPost ook al actief, dankzij de overname hebben we een betere dekking en kunnen we nog efficiënter werken.” Gerard: “Het voelt dan ook als een warme overdracht in een maatpak. Dit past helemaal bij ons.”

Alle drie geloven ze in de toekomst van de post. Je merkt gewoon dat men het fijn vindt een kaartje te ontvangen, niet alleen vanwege kerst, maar ook bij corona. De kaart verdwijnt nooit. Ook bedrijven blijven post versturen. Mensen willen iets tastbaar in handen hebben. Klanten gaan op zich niets van de overdracht merken. SBPost garandeert een voortzetting van de goede postbezorging en kan goede referenties overleggen. Voor meer inlichtingen kan men een kijkje nemen op de website.


www.sbpost.nl