Marco van Lochem en Angelique Krüger. Foto: PR
Marco van Lochem en Angelique Krüger. Foto: PR

Angelique Krüger opent AFM Hulp Week

Algemeen

AALTEN - De zesde editie van de AFM Hulp Week is vrijdag 17 december iets na 12.00 uur van start gegaan. De actieweek van de omroep voor de gemeente Aalten richt zich de laatste jaren steeds meer op het omkijken naar de naaste, het naoberschap. Hiervoor zijn een heleboel wensen binnen gekomen en nog steeds sturen mensen berichtjes met daarin het verzoek of AFM iets voor een ander kan doen.

Angelique Krüger, bekend van TV Gelderland, heeft door middel van de aankondiging van een favoriet liedje van haar, ‘Hallelujah’ van Lisa Lois, het startschot gegeven. Marco van Lochem sprak met haar over haar gevoel voor het naoberschap en over de twee jaar die ze woonachtig is in Aalten. Krüger vertelde hier enthousiast over en ze was ook vol lof over de inzet van de vele medewerkers van de AFM Hulp Week. Voor de online veiling heeft ze zichzelf aangeboden, want mensen kunnen bieden op een bezoek van Angelique bij hun thuis en daarbij neemt ze naast haar vrolijkheid, ook taart mee. De link naar de online veiling is te vinden op de website van AFM.

Naast de gebruikelijke onderdelen van de actieweek is dit jaar de verkiezing van de Naober Van Ut Joar in leven geroepen. Uit de grote hoeveelheid aanmeldingen zijn door een deskundige jury, bestaande uit de wethouders Hans te Lindert en Joop Wikkerink, Luci Aversteeg, Remco te Grotenhuis en Eric Wiggers, zes genomineerden gekozen. Uit één van die zes wordt op de slotdag van de Hulp Week, donderdag 23 december, de winnaar bekend gemaakt. 

Vanavond is de eerste nominatie bekend geworden. De initiators van Veur Dinxper, Deur Dinxper, Brigitte Rougoor en Monica Jansen hebben deze in de wacht gesleept en maken dus kans op de titel Naober Van Ut Joar. 

Enkele andere activiteiten tijdens deze goede doelen actie, waarvan de opbrengst gaat naar Stichting GUV Goede doelen fonds gaat, zijn de live optredens in de studio, de Kersthits Top 25 en het geven van kleinigheidjes, die voor velen een grote betekenis kunnen hebben. De AFM Hulp Week is te volgen via radio en internet.