Het onderduikhol. Foto: PR

Het onderduikhol. Foto: PR

Kidsproof Nationaal Onderduikmuseum speelt in op verlengde kerstvakantie

Algemeen

AALTEN - De kerstvakantie krijgt door de nieuwe maatregelen voor de basisschoolkinderen een vroege start. Kidsproof Nationaal Onderduikmuseum, gewaardeerd met een prachtige 8.7, speelt daarop in door de kerstactie al een week eerder in te laten gaan.

Verlengde kerstactie
Speciaal voor deze extra lange kerstvakantie zijn er nu al in het museum verschillende opdrachtjes verstopt. Kinderen kunnen gezellig samen met hun familie in het voor de kerst sfeervolle gedecoreerde museum deze speurtocht volbrengen. Naast de verhalen die te vinden zijn over onderduik, verzet en vrijheid kunnen zij, en hun (groot-) ouders ook zelf ervaren hoe het was om ondergedoken te zitten op de krappe schuilplaats op zolder.

Toch nog een beetje school in de kerstvakantie? Met de speurtocht gaan de kinderen door het hele museum. De laatste vragen worden in het oude schooltje beantwoord, daarna ligt er een beloning onder de kerstboom voor de jonge speurders klaar. Onder begeleiding van een betalende volwassene hebben alle kinderen tot en met twaalf jaar deze periode gratis toegang. De verlengde kerstactie loopt van 21 december tot en met 9 januari. Inschrijven voor deze familieactiviteit is niet nodig, een tijdslot reserveren wel. Dat kan via de website www.nationaalonderduikmuseum.nl