De Kerststal is te zien bij De Heerlyckheid. Foto: PR

De Kerststal is te zien bij De Heerlyckheid. Foto: PR

Kerstnachtdienst in de Sint Joriskerk: Eigen - Aardig - Heden

Algemeen

BREDEVOORT - Op kerstavond, vrijdag 24 december vanaf 23.00 uur, is er een digitale kerstviering in de Sint Joriskerk in Bredevoort. De dienst is vanwege de coronaregels alleen bij te wonen via www.pkn-bredevoort.nl onder het kopje KERKBEELD. De dienst is rechtstreeks te volgen maar kan ook op de kerstdagen en later worden teruggekeken tot een maand na dato.

De viering is opgezet door de Alles-is-anders-werkgroep van de protestantse gemeente in samenwerking met Katholiek Kontakt Bredevoort. Voorganger is de pastor Marit Arink. Er is mooie, eigentijdse zang door Rosanna en Thomas Reitsema en Gerloeske Nijland-Brezet.

Het thema is: Eigen-Aardig-Heden. De inhoud is een verassing maar dat naast het kerstverhaal het behoud van de aarde een belangrijke rol speelt, zal duidelijk zijn. Net als andere jaren sluit het thema aan bij het thema van Serious Request: Red de regenwouden van Zuid-Amerika. Als men wil doneren aan Serious Request, dan kan dat via www.wwf.nl/kom-in-actie/3fm-serious-request De organisatie hoopt op vele digitale kijkers/luisteraars op kerstavond om 23.00 uur!

Kerststal bewonderen op kerstavond
Op kerstavond, vrijdag 24 december, kunnen kinderen en volwassenen een kerststal met levensgrote beelden bewonderen in Boutique Hotel & Brasserie De Heerlyckheid, ’t Zand 23 Bredevoort. De openingstijd is van 20.30 uur tot 22.45 uur.

De stal met levensgrote beelden was voorheen jaarlijks opgesteld in de katholieke kerk van Bredevoort. Nu heeft Jos Betting en zijn team zich over de kerststal ontfermd en het geheel liefdevol gerestaureerd. Nu heeft de kerststal een plaats gevonden in De Heerlyckheid dat voorheen Sint Bernardus was. Een prachtig doel, om op kerstavond even een frisse neus te halen en tegelijk in de kerstsfeer te komen!

De aarde als brandende kaars. Foto: PR