Het college, kerst 2021. Van links af: de wethouders Ted Kok en Joop Wikkerink, gemeentesecretaris Annemieke Gildhuis, burgemeester Anton Stapelkamp,  wethouders Hans te Lindert en Martin Veldhuizen. Foto: Gemeente Aalten
Het college, kerst 2021. Van links af: de wethouders Ted Kok en Joop Wikkerink, gemeentesecretaris Annemieke Gildhuis, burgemeester Anton Stapelkamp, wethouders Hans te Lindert en Martin Veldhuizen. Foto: Gemeente Aalten

Kerstwens college

Algemeen

Samen

Aan het eind van het jaar staan we samen stil bij wat er dit jaar allemaal is gebeurd. De hoogte- en dieptepunten, saamhorigheid en tegenstellingen. We denken aan de mensen de we moeten missen en koesteren de mooie herinneringen.

‘Samen’ heeft zelden zoveel betekenis gehad als de afgelopen tijd. We hebben gemerkt hoe kwetsbaar we zijn, hoe we elkaar nodig hebben. We hebben gemerkt hoeveel anderen voor ons betekenen. Mensen in onze gemeente die zich, op welke manier dan ook, bekommeren om een ander. Die iets voor een ander over hebben. Die het samen doen. Want samen komen we hier doorheen. Dat motto klinkt eenvoudig, voelt soms best ingewikkeld, maar is zó waar. Laten we elkaar blijven vasthouden, in gesprek blijven en zo met elkaar verbonden blijven. Dé eenzaamheid oplossen kan niemand, maar iemands eenzaamheid doorbreken kan iedereen. Een klein gebaar maakt al verschil.

Als college waren en zijn we dagelijks getuige van de enorme inzet van zovelen van u voor onze gemeenschap. Inzet als medewerker in de zorg, als hulpverlener of in het onderwijs, maar ook in het verenigingsleven of gewoon als medemens, als naober. ‘Samen’, ieder op zijn eigen plek en eigen wijze. Daar kunnen we niet vaak genoeg onze waardering voor uitspreken: dank voor uw inzet en zorg! Ook namens hen voor wie u het doet. 

Wij wensen u een mooie kerst en heel veel ‘samen’ en gezondheid voor 2022.

Anton Stapelkamp
Joop Wikkerink
Martin Veldhuizen
Ted Kok
Hans te Lindert
en
Annemieke Gildhuis