Ambachtelijk balkenbrij maken buiten bij Schiller. Foto: PR
Ambachtelijk balkenbrij maken buiten bij Schiller. Foto: PR

Ambachtelijk balkenbrij maken aan de voorzijde bij Oerkroeg Schiller

Algemeen

Cider, biologische groenten en balkenbrij

AALTEN - Naast de verkoop van ciders en andere producten uit eigen moestuin op vrijdag 17 tot en met zondag 19 december, zal er op zaterdag 18 december balkenbrij gemaakt worden. Slager Derk Ooiman komt met de originele receptuur van zijn oude slagerij. 

Joost verzorgt al jaren ‘de eigen moestuin’ van Schiller op geheel biologische wijze samen met zijn vrienden Bennie en André. Naast de biologische groenten produceren de heren ook siropen, confituren, jam, kruidenazijn, weckproducten en cider. Het persen van de cider, het fermenteren, gisten en alles wat mensen willen weten verteld worden. Uiteraard kan naast het proeven van de cider in het café een flesje worden besteld voor thuis.

De balkenbrij die zaterdag wordt bereid is aan het eind van de middag en op zondag te verkrijgen. De proeverij en demonstratie kan worden bekeken en ervaren vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur bij de ‘kraam van Joost’ aan de voorzijde van de Oerkroeg aan de Prinsenstraat. Daarnaast kunnen belangstellenden naast de cider ook alle andere producten uit eigen moestuin kopen om zo een geweldig (kerst) pakket samen te stellen.