Organisator Henk Waaijenberg actief in de Koppelkerk. Foto: Margo Molenaar

Organisator Henk Waaijenberg actief in de Koppelkerk. Foto: Margo Molenaar

Resultaten Write for Rights van Amnesty

Algemeen

AALTEN/LICHTENVOORDE - Op 10 december werd wereldwijd de Dag van de Rechten van de Mens opnieuw gevierd met een Write for Rights actie; Schrijven voor Gerechtigheid. Miljoenen brieven zijn er geschreven voor slachtoffers van mensenrechten schendingen. Ook in Aalten, Bredevoort en Lichtenvoorde lagen de voorbeeldbrieven klaar.

Henk Waaijenberg beet vrijdagmorgen de spits af in de Koppelkerk te Bredevoort en zaterdag stonden de deuren van de bibliotheek in Aalten open voor wie zijn of haar solidariteit met verdrukten wilde tonen door het schrijven van één of meer brieven. 

In Lichtenvoorde werd voor het eerst in de nieuwe bibliotheek gelegenheid gegeven tot het schrijven van brieven en groetenkaarten in de prachtig ruim opgezette Dahliazaal. De publiciteit daarover was helaas niet opgenomen in de Elna en dus waren het uitsluitend ‘vrienden van Amnesty’ die de bieb wisten te vinden. Tot slot was Amnesty welkom in de Johanneskerk op zondag 12 december. Daar konden de kerkgangers brieven ondertekenen en voorbeeldbrieven meenemen om rustig thuis te schrijven.

Amnesty Aalten/Lichtenvoorde is heel blij met het resultaat. In totaal zullen vanuit Aalten en Oost Gelre 125 brieven hun weg vinden naar autoriteiten in een tiental landen die daarmee worden opgeroepen aandacht te schenken aan de onrechtvaardige veroordeling of behandeling van één van hun eigen burgers. In totaal zullen ook 66 groetenkaarten de slachtoffers of hun familieleden bereiken.

Vorig jaar leverde het bombardement aan brieven de vrijlating en vrijspraak op van vijf personen. Van anderen verbeterde de behandeling en wisten zij zich door de aandacht voor hun zaak gesteund en beschermd.

Wie schrijft, die blijft dus Amnesty Aalten-Oost Gelre biedt belangstellenden de kans aan om daadwerkelijk wat te doen tegen het vele onrecht in de wereld. Neem een briefabonnement dan zorgen wij ervoor dat men elke maand een kant en klare brief ontvangt die ondertekend, geadresseerd en gepost kan worden. De kosten zijn de porto kosten van elf internationale postzegels. Geïnteresseerd? Stuur een e mailbericht aan amnestyaaltenoostgelre@gmail.com