Aladna/De Issel in slotfase naar overwinning

Algemeen

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel hebben de thuiswedstrijd tegen Wesstar met 9-8 gewonnen.

Aladna/De Issel begon niet al te goed aan de wedstrijd. De tegenstander uit Westervoort kwam al snel op 0-2 en Aladna/De Issel keek vervolgens de hele eerste helft tegen een achterstand aan van een of twee doelpunten verschil. Halverwege leek Aladna/De Issel met een achterstand van een punt de rust in te gaan maar Wesstar scoorde in de laatste seconde nog een keer zodat er een 4-6 stand op het scorebord stond.

Aan het begin van de tweede helft scoorde Wesstar de 4-7 en leek de achterstand te groot om nog tot een goed resultaat te komen. Aladna/De Issel begon echter aan een inhaalrace terwijl ook de aanval steeds beter begon te lopen. De ploeg kwam bij een stand van 7-8 via een schot van afstand op 8-8 . En terwijl Wesstar de kansen die het kreeg niet wist af te maken scoorde Aladna/De Issel wel, opnieuw van afstand en kwam het voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Deze voorsprong werd de laatste vier minuten die nog op de klok stond vastgehouden en zo boekte het de eerste overwinning in de zaal. Topscorer was Chantal Wissink met drie doelpunten.