Team AFM Hulp Week. Foto: PR
Team AFM Hulp Week. Foto: PR

Zesde editie AFM Hulp Week komt er aan!

Algemeen

AALTEN - Het startschot voor de zesde AFM Hulp Week wordt aanstaande vrijdag 17 december iets na 12.00 uur gegeven door TV Gelderland coryfee Angelique Krüger, die zelf het naoberschap hoog in het vaandel heeft staan. Dat naoberschap staat dit jaar centraal tijdens de actieweek van de omroep voor de gemeente Aalten.

Veel mensen hebben een klap gekregen van de coronapandemie, lichamelijk, maar zeker ook geestelijk. Eenzaamheid, angst, pijn, het is allemaal van invloed geweest op het functioneren van heel veel mensen. De AFM Hulp Week probeert zijn steentje bij te dragen door die groep mensen een klein lichtpuntje te geven in deze donkere en sombere tijden. In deze voor velen ook financieel zware tijden is een dergelijke gift zeer welkom en het onderstreept de betekenis van het naoberschap. AFM Hulp Week wil helpen anderen te helpen en een gevoel van saamhorigheid en solidariteit over te brengen en elke actie die plaatsvindt is daar een voorbeeld van. 

Er is een lijst samengesteld met personen die het op één of andere manier zwaar hebben gehad dit jaar en die daarom een attentie krijgen, er worden 75 kerstbrunch boxen uitgedeeld en ook de plantenactie, die vorig jaar erg succesvol was, krijgt een vervolg. De vijf verzorgingshuizen in onze gemeente worden bezocht, waarbij zanger Denys elke keer een kort optreden zal verzorgen. Op deze manier probeert de AFM Hulp Week zijn aandeel van het naoberschap te vervullen. 

Armoede is ook in eigen land en ook daar heeft de AFM Hulp Week zich de afgelopen edities op gericht. De boodschappentassenactie is een paar jaar geleden in het leven geroepen om gezinnen met financiële moeilijkheden een goed gevulde tas met bruikbare boodschappen cadeau te geven. Vorig jaar heeft het Meedoenpact dat georganiseerd, dit jaar pakken ze het zelf weer op. Vorig jaar zijn meer dan 100 gezinnen verblijd met een gift, dat varieerde van een amaryllis, een bos bloemen en iets lekkers tot een uitgebreide brunch. 

De actieweek is dagelijks te volgen via radio en de socials en zal eindigen om 21.00 uur op donderdag 23 december. In de AFM Hulp Week is er voor de luisteraar ook nog het één en ander te winnen. Elke dag wordt een eindjaarstaatslot wegegeven bij een speurtocht en de Radiobingo is op zondag 19 december vanaf 18.00 uur te beluisteren, daarbij zijn veel mooie prijzen te winnen. De bingokaarten zijn tot en met zaterdag 18 december op verschillende voorverkoopadressen te verkrijgen, á 5 euro per vel. 

De online veiling is ook dit jaar één van de onderdelen waarbij geld gegeneerd wordt voor het goede doel. Op de website van AFM staat een link naar de veiling, waar ruim vijftien kavels te vinden zijn, waarop geboden kan worden. De opbrengst van de actieweek gaat naar de Stichting GUV Goede Doelen Fonds, die met donaties evenementen en activiteiten met een humanitair karakter in de regio ondersteunt.

Op 23 december zal de kersthits Top 25 uitgezonden worden en voor de samenstelling kan via de website van AFM een stem worden uitgebracht op maximaal vijf favoriete kersthits. Voor één persoon die een stem heeft uitgebracht ligt een prachtig, luxe kerstpakket klaar. AFM ondersteunt de cultuursector en in deze tijden van weinig tot niet optreden, krijgen zeven muzikale acts gelegenheid in de studio van AFM een optreden te verzorgen. 

Dit jaar is de AFM Hulp Week de laatste waarbij initiator en mede coördinator Marco van Lochem als aanvoerder van het prachtige team van medewerkers zal optreden. Na zes jaar zich met ziel en zaligheid te hebben ingezet om van dit evenement iets moois te maken, vindt hij het goed geweest en zal terugtreden.