Oplossing Zoekplaatje, Herenstraat Aalten. Foto: Leo van der Linde
Oplossing Zoekplaatje, Herenstraat Aalten. Foto: Leo van der Linde

Oplossing zoekplaatje, Herenstraat bijna een eeuw geleden

Algemeen

AALTEN - Rond 1925 was de Herenstraat in Aalten een smal straatje gelegen in een groene omgeving. Intussen is er wel het één en ander veranderd. 

Op deze foto is de Herenstraat te zien, bijna een eeuw geleden. Vrijwel niet voorstelbaar dat het destijds zo’n smalle straat was. Links is de Sociëteit (’de Soos’) te herkennen, het zijgedeelte van dit pand is te zien. Het is een inmiddels verdwenen gebouw waar veel gefeest en gevierd werd. De laatste eigenaar was Frans Vultink. Het pand werd rond 2002 gesloopt. 

Later vestigde zich hier Mulder & Brinkman notarissen. Aan het eind van de straat is een glimp te zien van de fabrikantenvilla ‘De Beukenhof’ aan de Hofstraat. Een beeldbepalend pand, gebouwd in de periode 1893, 1894, in opdacht van textielfabrikant Herman Driessen. De Hofstraat heette vroeger ‘t Blik en men sprak toen van ‘Driessen op ‘t Blik’. De andere familie Driessen had een textielfabriek aan de Dijkstraat. De Driessens zorgden in de vorige eeuw met hun textielnijverheid voor veel werkgelegenheid in Aalten. Een woonwijk in de omgeving van de Dijkstraat is ernaar vernoemd: Driessenshof. 

Tekst en foto: Leo van der Linde