De Hema in Aalten, nu nog twee verdiepingen. Foto: Karin Stronks
De Hema in Aalten, nu nog twee verdiepingen. Foto: Karin Stronks

Hema Aalten wordt ingrijpend verbouwd

Algemeen

AALTEN - Begin januari wordt Hema Aalten verbouwd. Omdat het een grote ingrijpende verbouwing betreft is de Hema van 3 tot 27 januari gesloten. Hester Schepers, eigenaar van de Hema in Aalten legt uit: “We hebben overwogen om de winkel gewoon open te houden tijdens de verbouwing. Maar dat is hier in Aalten niet te doen. Daarom gaan we begin januari ruim drie weken dicht. Maar als we dan weer open gaan is de Hema totaal up to date, voorzien van de nieuwe look en geheel gelijkvloers.”

Door Karin Stronks

De complete Hema winkel gaat op de schop. Behalve het horeca gedeelte van de winkel in Aalten wordt de hele winkel onder handen genomen. Hester: “Onze horeca en de winkel in Aalten zijn nog geen zes jaar geleden geopend. De winkel wordt echter naar één verdieping gehaald, daarom wordt ervoor gekozen om de Hema in het allernieuwste format te bouwen. De winkel zal een metamorfose ondergaan.” 

Qua assortiment zal er een en ander veranderen. “Na de verbouwing hebben we één verdieping tot onze beschikking. Het assortiment wordt kleiner maar beter afgestemd op de klant. De Hema ‘helden’ zoals de tompouce en de rookworst blijven gewoon.”

Alles wordt aangepakt, de vloer wordt vernieuwd, de versafdeling wordt nieuw ingericht, het interieur geheel nieuw. “Daarom is het nodig om ruim drie weken dicht te gaan. Dan kunnen we veel werk verzetten, hoeven geen rekening te houden met overlast voor de klant. We hebben wel overwogen om open te blijven maar dat is hier niet te doen. Vanaf 3 januari gaan we sluiten. Als we op 27 januari dan weer open gaan is de winkel geheel bij de tijd, volgens het nieuwste Hema format ingericht. Dan kunnen we er weer jaren mee vooruit!”

Na de verbouwing Hema Aalten gelijkvloers. Foto: Karin Stronks