Afbeelding

Grootse Dunch Xcape Show DanzArte

DINXPERLO - De lucht hangt op zaterdagmiddag vier december zwaar en grijs boven Dinxperlo. De regen blijft de hele middag zachtjes naar beneden vallen, de grijze wolkendeken geeft de zon geen schijn van kans. Terwijl er in het centrum van het dorp volop bedrijvigheid is van mensen die in allerijl de allerlaatste Sinterklaasinkopen doen, vindt er in het Kulturhus in Dinxperlo een ongekende middag plaats. In de sfeervolle aangeklede grote zaal komen dans, zang en eten samen en zorgen voor magische uren die oog- oor- en tongstrelend zijn. 

Door Daniƫlle Jolink en Karin Stronks

Terwijl de danseressen van Danzarte zich achter de coulissen opstellen begeleiden de obers van Noaberz het publiek naar hun tafeltje, dat keurig gedekt en aangekleed met een sfeervol lichtje op hen staat te wachten. De gasten zitten in een intieme setting, warm en knus, in afwachting van de Dutch Xcape Show van DanzArte. Een tintelende opwinding is voelbaar. 

Terwijl iedereen voorzien wordt van een drankje en een plankje met brood en heerlijke dips, doven de lichten in de zaal. Na ruim anderhalf jaar gewacht te hebben op dit moment kunnen de dansers van Danzarte dan eindelijk het podium op om hun kunsten aan het publiek te vertonen. Zodra de dansers het podium opkomen vult de zaal zich met hun energie. Dat hier uren en uren van oefenen in zit, is wel duidelijk. De dansers zijn duidelijk op elkaar ingespeeld en daar waar de passen synchroon moeten verlopen, doen ze dat ook. Iedere gezichtsuitdrukking, Iedere beweging, precies op het ritme van de muziek, klopt gewoon. De bijpassende kleding maakt het geheel af. De dansen van modern, show en hiphop worden afgewisseld met zang. Pop- en countrymuziek, prachtig vertolkt door Evert Stroet en Sandra Vanreijs, vult de zaal. Hun loepzuivere zang en prachtige duetten samen, brengen het publiek in vervoering. 

Tussen de optredens door worden de gerechten geserveerd verzorgd door Noaberz. Het eten is, net als de dans en zang, van hoge kwaliteit. De carpaccio is heerlijk mals, de meloensoep smaakt prima, het hoofdgerecht is een keuze uit zalm en kip en een chocolade/vanille mousse met diverse fruitsoorten completeert het geheel. Onder het eten pauzeren de dansers en musici en kan er even gepraat en gegeten worden. Telkens voor een act gaan de lampen langzaam uit. Geraakt wordt het publiek vooral door de dans waarin de impact van de coronacrisis tot uiting wordt gebracht. Dit zorgt voor een kippenvelmoment en tranen bij menige gast. 

De middag waarin dans, zang en eten zich afwisselen, vliegt voorbij en na de laatste dans klinkt er dan ook een daverend applaus vanuit de zaal. Applaus dat niet alleen bedoeld is voor de dansers en de docenten maar ook voor Evert en Sandra en Martijn Doornink die met zijn team van Noaberz fantastische gerechten wist uit te serveren. Alle aspecten van deze middag waren van grote klasse. 

In de Achterhoek is men gewend om bescheiden te zijn maar hier mag iedereen die heeft meegewerkt aan deze fantastische dinnershow gewoon heel trots op zichzelf zijn. Deze middag is het bewijs dat geen dorp of gemeente te klein is voor groots talent.  

Fotografie: Frank Vinkenvleugel

Magali en Stefania
Eva Schipper, schrijfster en danseres
Afbeelding
Afbeelding
Evert Stroet en Sandra Vanreys
Afbeelding