Bouw van 33 woningen in een ‘Groene kamer’

Algemeen

AALTEN – Binnenkort wordt het bestemmingsplan voor de ‘Groene kamer’ ter inzage gelegd. De locatie ligt aan de Singelweg in Aalten ten noordoosten van woonbuurt De Pas. Volgens het huidige bestemmingsplan was deze plek gereserveerd voor maatschappelijke doeleinden. Er kan dan bijvoorbeeld een woon-zorgcomplex worden gebouwd. Om de bouw van gewone woningen mogelijk te maken moet er een gewijzigd bestemmingsplan komen.

Door Bernhard Harfsterkamp

De naam ‘Groene kamer’ verwijst naar de bomenrijen die de locatie omgeven, die nu nog bestaat uit grasland. Die bomen worden gehandhaafd. De locatie zal ontsloten worden vanaf de Singelweg. Daarbinnen wordt tussen de 33 woningen en de aan te leggen wegen nog weer meer groen aangelegd. Het bouwplan richt zich op starters en doorstromers op de woningbouwmarkt. De laatste groep woont momenteel in een te kleine woning en wil doorstromen naar een ruimere woning. Het plan bestaat uit 21 rijwoningen, tien twee-onder-één-kap-woningen en twee vrijstaande woningen.

Een stedenbouwkundig plan, de basis voor het nieuwe bestemmingsplan voor het groene woonwijkje, heeft al vier weken ter inzage gelegen. Er zijn toen geen zienswijzen ingediend. Er wordt ook nog een beeldkwaliteitsplan voor de locatie gemaakt. De locatie ligt niet ver van de Hamelandroute, waardoor tien woningen geluidsoverlast van het verkeer kunnen ondervinden. De geluidsbelasting mag er maximaal 48 decibel zijn. Om geluidshinder te voorkomen krijgen deze woningen een ‘dove gevel’, waardoor er binnen toch sprake is van een goed woon- en leefklimaat. Het bestemmingsplan wordt in december ter inzage gelegd. Het is de bedoeling dat burgemeester en wethouders en daarna de gemeenteraad in maart of april het bestemmingsplan goedkeuren.