Stilstaan bij psalmen in Beltrumse kerk

BELTRUM - Onder de titel 'Stilstaan bij psalmen in Beltrumse kerk' staan de kerkgangers onder leiding van Ad de Keyzer stil bij psalmen in het algemeen en psalm 25 in het bijzonder. Ad de Keyzer is medewerker aan het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen (vernoemd naar de priester/publicist die binnenkort zal worden heilig verklaard, zo kondigde Paus Franciscus afgelopen week vanuit het Vaticaan aan). 

De 150 psalmen zijn het gebedenboek van de Bijbel. In deze gebeden hebben mensen alles wat er in hun leven toe doet, neergelegd voor God; niets blijft onbesproken, er is niets wat het daglicht niet kan verdragen.

Daarom kunnen de psalmen voor een richting wijzen op de levensweg. Voor wie zoekt naar zingeving, voor wie nadenkt over leven en dood, voor wie kampt met ziekte en gezondheid: voor hen kunnen de psalmen lucht geven, een steun zijn in de rug, uitzicht bieden.
Aan de hand van psalm 25, een psalm die in de Adventstijd een centrale liturgische plaats heeft gekregen, wordt getracht de betekenis op het spoor te komen die de psalm voor de aanwezigen kan hebben.

Op dinsdag 7 december heet de commissie Ontmoeting & Inspiratie bezoekers vanaf 19.15 uur welkom met een kop koffie/thee in de in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk in Beltrum. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.