Eigenaren Royal Cards Kevin (links) en Pascal. Foto: Karin Stronks
Eigenaren Royal Cards Kevin (links) en Pascal. Foto: Karin Stronks

Pokémon kaarten en bordspellen bij Royal Cards

'Een kaart met Mew erop kan zo 150 euro waard zijn'

Door Karin Stronks

AALTEN – In het hartje van Aalten, in het pand van Jurist Wevers, is sinds kort Royal Cards gevestigd. Als specialist in Pokémon kaarten, gezelschapsspellen en leuke Pokémon accessoires is Royal Cards een bijzonderheid in Aalten, zelfs in de hele Achterhoek. 

De trend Pokémon is nog altijd springlevend, over de hele wereld. Kevin Wevers, één van de eigenaren van Royal Cards, geeft aan: “We verkopen exclusieve Pokémon kaarten en boxen, elk kwartaal komt een nieuwe set uit. Ook Japanse, Duitse en Engelse versies zijn bij ons verkrijgbaar. En liefhebbers weten ons te vinden, online en fysiek!”

Voor alle budgetten
Kinderen staan met het gezicht vlak voor de etalageruiten zich te vergapen aan de enorme collectie Pokémon kaarten en toebehoren. Er zijn een paar klanten in de winkel die een keuze maken. Kevin Wevers helpt en adviseert met een glimlach. Pascal Krayenbrink, zijn partner in de zaak, is bezig met het aanvullen en spiegelen in de winkel.

Pokémonfiguren als Mew, Staryu, Pikachu en Charizard staan op shirts, rugtassen, kaarten, mapjes, 3DPuzzels en als knuffels in de bijzondere zaak. Pascal: “Van een pakje Pokémon kaarten van 5 euro tot een exclusieve box van 250 euro of meer, voor alle budgetten is iets leuks te koop. En je maakt altijd kans op een zeldzame kaart!” 

Het begint allemaal als Kevin een kerstcadeau onder de kerstboom vindt. Hij haalt de herinnering op: “Een pakje Pokémon kaarten inderdaad. En toevallig bevatte mijn pakje een zeer zeldzaam exemplaar, dit is hem, deze zilverkleurige kaart. Daardoor kwam ik op het idee om te gaan verzamelen en later om een winkel te beginnen. Een speciaalzaak met Pokémon kaarten met plakboeken en accessoires.” 

Honderden euro's
In een goed afgesloten vitrinekast zijn de zeldzame kaarten, verpakt in speciale mapjes om beschadigingen tegen te gaan, tentoongesteld. “Verwoede verzamelaars tellen soms honderden euro’s neer voor collectors items… Ja ongelofelijk hè?”

Springlevend
De trend Pokémon blijkt springlevend te zijn, over de hele wereld. “We hebben Japanse, Duitse, Engelse en Nederlandse Pokémon kaarten en -boxen in de collectie. Met name de Japanse zijn gewild, die kwaliteit is ook erg goed. Onze webshop loopt als een tierelier, kort geleden hebben we een Duitse webshop gelanceerd. Het ontplofte direct”, vertelt Kevin. Intussen helpt hij de klanten die steeds binnendruppelen. “We hebben niet alles online staan, dan zou de hele winkel leeglopen. Een deel van de collectie is exclusief hier te koop.”

Bordspellen en puzzels
Naast het specialisme Pokémon zijn een grote collectie bordspellen en puzzels te koop. Van monopoly en risk tot schaak- en damborden en stratego. “Alles voor een redelijke prijs”, aldus Kevin. De collectie wordt gaandeweg uitgebreid met petjes, lampen, hoodies, t-shirts, sleutelhangers en knuffels.

Pokéball
“En 3D puzzels zoals deze Pokéball. Maar de kaarten zijn toch het meest gewild, klanten weten ons inmiddels te vinden. Dit is de nieuwste set, Fusion Strike. Elk kwartaal komt een nieuwe set kaarten uit. Je maakt altijd kans op een zeldzame kaart. Als je Mew aantreft kan die zo 150 euro waard zijn. Het is een gok. En dat maakt het juist zo leuk!”


www.royalcards.nl
Bredevoortsestraat weg 19, Aalten
Geopend: maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur en op koopzondagen

Pokémon knuffels. Foto: Karin Stronks
Pokémon spullen in de winkel Royal Cards. Foto: Karin Stronks