AZSV doelman Jasper te Kolste heer en meester in het strafschopgebied. Foto: Gerrit Nijman

Weer die tweede helft... vrede met 0-0 stand

Algemeen

AALTEN - Net als in de wedstrijden tegen Eemdijk en Flevo Boys was het weer de tweede helft dat spektakel bood in de wedstrijd tegen sc Genemuiden. De eerste helft lieten de Groen Witten zien dat ze niet voor niets, samen met Urk, de ranglijst aanvoeren. AZSV speelde zaterdag 27 november thuis gelijk tegen mede koploper Genemuiden, 0-0.

Inmiddels heeft Eemdijk zich ook aan de kop genesteld door een 1-9 overwinning in Sneek. Met name door een betere balcontrole hadden de tapijtstadbewoners meer vat op de wedstrijd dan AZSV. Toch was het AZSV dat met Rik van der Eerden voor het eerste gevaar zorgde. Zijn doelpoging ging net naast.

Voordat Freek Mulder in de 20ste minuut geblesseerd uitviel en werd vervangen door Bram Wevers moest keeper Jasper te Kolste een paar keer handelend optreden. Enkele minuten later stond Niek te Veluwe op de goede plek omde bal van de lijn te halen. Na 45 minuten mocht AZSV doelman Jasper te Kolste danken en zich de handen dicht knijpen dat ze met een 0-0 stand de kleedkamer konden opzoeken.

Na rust kwam een herboren AZSV het veld op. Alhoewel in de eerste minuut na rust de rood/witten goed wegkwamen toen Michael Vaags de bal met de arm het strafschopgebied uit duwde en de scheidsrechter dit weg wuifde. Rond de 60ste minuut onderschepte Rik van der Eerden een breedtebal van Genemuiden en gaf hij Niek te Veluwe de gelegenheid om een voorzet te geven die vervolgens door Van der Eerden zelf rakelings over de kruising werd gekopt.

Ook Joost Rasing sleepte zich geregeld door de verdediging van Genemuiden maar had geen engel op de schouders zitten. Niek te Veluwe buffelde als vanouds en vond in Koen Maatkamp iemand die zijn voorbeeld volgde. De Genemuiders begonnen te beseffen dat ze misschien zonder punten Aalten moesten verlaten.

Enkele minuten later stoomde Bram Wevers op maar zijn schot werd geblokkeerd door een speler van Genemuiden. Een veelbelovende uitbraak viaThijmen te Kolste leidde niet tot het gewenste resultaat waardoor de stand op 0-0 bleef staan.

In de laatste minuut mocht een speler van Genemuiden een vrije trap nemen net buiten de zestienmeter van AZSV. Alles wat Rood-Wit was trok zich terug en zag de bal desondanks op de paal belanden. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en had iedereen van AZSV als ook van Genemuiden vrede met de 0-0 eindstand.

Opstelling: Jasper te Kolste, Michael Vaags, Yordi Orriƫns, Freek Mulder (Bram Wevers) Bram Rensing, Quinn Vervelde (Jelte Ikink) Koen Maatkamp, Niek te Veluwe, Luka ter Haar, Rik van der Eerden (Thijmen te Kolste), Joost Rasing.