Willy Ruesen (links) met Evelien te Grotenhuis. Foto: Frank Vinkenvleugel
Willy Ruesen (links) met Evelien te Grotenhuis. Foto: Frank Vinkenvleugel

‘Lingerlo’ sluit na veertien jaar haar deuren

Algemeen

‘Dinxperlo houdt lingeriezaak’

Door Daniëlle Jolink

DINXPERLO - Na veertien jaar vol passie in haar lingeriezaak vele klanten aan lingerie, bad- en nachtmode geholpen te hebben, gaat Willy Ruesen op vier december aanstaande met haar welverdiende pensioen. De winkel is tot drie december geopend voor verkoop. Op vier december is Willy in de winkel aanwezig, niet om klanten wat te verkopen, maar om afscheid te nemen en te proosten op veertien bijzondere en mooie jaren. Lang hoeven de inwoners van Dinxperlo het echter niet zonder een lingeriezaak te doen. Vanaf vier februari opent op dezelfde plek lingeriezaak ‘Blossom by Eve’ waar eigenaresse Evelien te Grotenhuis met evenveel plezier en passie de klanten zal helpen met het uitzoeken van mooie lingerie, bad- en nachtmode.

Bij binnenkomst zijn Willy en Evelien al samen druk aan het overleggen. Twee verschillende dames met als gedeelde passie de liefde voor mooie lingerie van goede kwaliteit én het hebben van een eigen zaak hierin. De één aan het einde van haar carrière en de ander aan het begin. Voor beide dames breekt een nieuwe tijd aan en allebei kijken ze er enorm naar uit. Willy: “Voordat ik met ‘Lingerlo’ begon heb ik in een babyspeciaalzaak gewerkt. Toen deze stopte besloot ik mijn droom achterna te gaan en een lingeriewinkel in Dinxperlo te openen”. In 2007 opent Willy de deuren van ‘Lingerlo’, in een pand aan de Kerkstraat, precies in het jaar dat Nederland volop in een economische crisis verkeert. “Het was zeker geen makkelijk begin”, aldus Willy. En daar kwam ook nog bij dat er in 2008 in de zaak ingebroken werd. De totaal schade bedroeg twintigduizend euro. Hiervan kreeg ik uiteindelijk tachtig procent vergoed, dus dat was een behoorlijke aderlating. Sindsdien heb ik dan ook een alarmsysteem in de winkel”, “die ook straks in mijn lingeriewinkel aanwezig zal blijven”, vult Evelien hierop aan. Willy vervolgt: “Het heeft zo’n vijf jaar geduurd voordat ik redelijk gevestigd was in Dinxperlo. Na vijf jaar had ik een behoorlijk vast klantenbestand opgebouwd en wisten steeds meer klanten mijn winkel te vinden”.

Persoonlijk contact
Uiteindelijk liep het zo goed dat ‘Lingerlo’ verhuisde naar het huidige pand aan de Hogestraat. Dit pand bood Willy meer ruimte en hiermee ook de mogelijkheid tot uitbreiding van haar collectie. Willy: “Wat ik het mooiste heb gevonden in al die jaren is toch wel het persoonlijke contact met de klanten. Lingerie kopen en verkopen is best een privé aangelegenheid waardoor er al snel een persoonlijk contact ontstaat. Ik heb in de winkel veel lief en leed gehoord. Deze verhalen bleven altijd binnen deze vier muren. Dat klantcontact is wat Willy zal missen maar verder kijkt ze vooral uit naar de vrije tijd die voor haar ligt. Willy wilde echter niet zomaar de deuren van haar winkel sluiten. In het belang van haar klanten én het dorp wilde ze heel graag dat er een lingeriewinkel zou blijven bestaan. Met name via social media ging Willy dan ook opzoek naar iemand die de lingeriewinkel voort wilde zetten. Hier kwamen diverse reacties op, zelfs uit het westen van het land maar één kandidaat stak er met kop en schouders bovenuit voor Willy en dat was Evelien.

Goed doordacht plan
Willy: “Evelien was het meest reëel van allemaal. Zij kwam met een goed doordacht plan en ging niet over één nacht ijs. Als inwoonster van Dinxperlo, voormalig vertegenwoordigster van LingaDore én verkoopster in een lingeriezaak, is zij voor mij bij uitstek de meest geschikte kandidaat. Evelien: “Ik heb echt enorm veel zin om de deuren van ‘Blossom by Eve’ te openen. Mijn hoofd loopt over van ideeën en plannen die in de komende maanden uitgevoerd zullen worden. Het is overigens geen overname van ‘Lingerlo’, het aanbod van lingerie, bad- en nachtmode blijft, maar met een andere invulling. Nieuwe merken zoals Love Stories en Aubade zullen samen met de vertrouwde merken zoals Prima Donna, LingaDore en Mey in de winkel hangen. ‘Lingerlo’ was echt Willy en Blossom by Eve wordt Evelien. Met merken waar ik achter sta en waarmee ik een breed publiek hoop te kunnen bedienen”. Voordat Evelien haar winkel kan openen zal er eerst nog verbouwd moeten worden. Op vier februari 2022 opent Blossom by Eve dan haar deuren. Ondertussen zijn alle plannen te volgen via Instagram en Facebook of via www.Blossombyeve.nl.

Willy zal op vier december aanstaande de deuren van ‘Lingerlo’ voorgoed sluiten. Tot drie december is er nog gelegenheid om tussen de restanten te komen snuffelen en te kijken of er nog wat geschikts tussen zit. Op zaterdag vier december tussen elf- en vier uur is er voor een ieder die dat wil de gelegenheid om afscheid van Willy te nemen en samen onder het genot van een hapje en drankje nog even gezellig te kletsen voordat Willy gaat genieten van haar welverdiende pensioen. Willy nodigt een ieder dan ook van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.