110 jaar slagerij Gleis. Foto: PR

110 jaar slagerij Gleis. Foto: PR

Na 110 jaar slagerij Gleis is het tijd voor wat anders!

Algemeen

AALTEN - Slagerij Gleis bestaat 110 jaar en dat verdient een beetje aandacht. Het behalen van deze geweldig mooie mijlpaal van het 110-jarig bestaan en met de vierde generatie naast de derde aan roer is het tijd om het imago weer wat bij te schaven. Nieuwe tijden vragen om nieuwe maatregelen, want een beetje met de tijd meegaan is niet verkeerd toch?

“Het is tijd om onszelf klaar te stomen voor de toekomst”, zo vindt Gleis. Afgelopen jaar is het team druk bezig geweest met het vernieuwen van de huisstijl. “Wij krijgen in de komende tijd letterlijk en figuurlijk een nieuwe jas! De laatste jaren hebben wij de kleuren blauw en rood gedragen van de Vereniging van Keurslagers, maar dit gaat veranderen. Slagerij Gleis gaat na vijftien haar eigen kleuren weer dragen. Wij blijven lid van de vereniging, maar gaan wel onze eigen huisstijl voeren.”

Al doende kwam slagerij Gleis erachter dat dit toch nog wel wat voeten in aarde heeft, want de veranderingen gaan van een nieuw logo tot aan een nieuwe website met webshop. “Eigenlijk alle uitingen die wij hebben gaan op de schop. Op onze huidige website staat nog een foto van Michel met een niet-grijze snor en een foto van Paul met haar, die website kan dus wel een likje verf gebruiken. Na lang wikken en wegen is het gelukt en daarnaast is het heel gaaf om het samen weer helemaal eigen te maken. Eerst worden de oude bakjes en zakjes opgemaakt, maar het komende jaar worden stukje bij beetje de nieuwe uitingen ingezet... Blijf kijken!”

Een nieuw uiterlijk betekent overigens niet een andere slagerij Gleis dan voorheen. “Wij blijven onze klanten voorzien van ambachtelijk, vertrouwd en eerlijk eten met ons vlees als specialisme. Gleis is tegenwoordig veel meer dan alleen vlees, neem als voorbeeld onze catering en maaltijden(service). Wij houden van goede smaken en om het zelf te maken. Of dit nu in de keuken of de worstmakerij is doet er niet toe! Het blijft nog steeds ‘Vleis van Gleis’. Wij gaan nu met de volgende slogan verder: ‘Slagerij Gleis, Ambachtelijke Smaakmakers.’ Dit betekent overigens ook dat er nieuwe zegels en -boekjes zijn, eindelijk... De oude boekjes en zegels blijven gewoon geldig en mogen door elkaar en over elkaar heen geplakt worden, want het past niet helemaal. Op naar de 125 jaar!”