Lezing over Joods erfgoed in Bibliotheek Aalten. Foto: PR

Lezing over Joods erfgoed in Bibliotheek Aalten. Foto: PR

Lezing over Joods erfgoed in de Achterhoek

Algemeen

AALTEN - Gedurende de hele maand november loopt de campagne Nederland Leest. Bezoekers van de bibliotheek krijgen dan het boek ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis cadeau. Ook organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort een aantal activiteiten rondom dit boek. Op woensdag 24 november komt Henk. G. Teeuwen een lezing geven over het Joods erfgoed in de Achterhoek.

Op woensdag 24 november om 19.30 uur komt Henk. G. Teeuwen in de Bibliotheek Aalten iets vertellen over het Joods erfgoed in de Achterhoek. De heer Teeuwen deed onderzoek naar de Joodse gemeenschappen in de Gelderse Achterhoek en maakte een gids met een routebeschrijving langs zichtbare sporen van het Joodse leven zoals synagoges, scholen, woonhuizen en begraafplaatsen. Een gids die uitnodigt tot een mooie wandeling in de omgeving. 

Aanmelden
Aanmelden voor de lezing kan op www.achterhoeksepoort.nl of door contact op te nemen met het Servicebureau via 088-0062929. Of kom gewoon langs in de bibliotheek! Deelname kost 5 euro. Voor bibliotheekleden met een Comfort abonnement is de toegang 2,50 euro, leden met een Top abonnement betalen helemaal niets. De lezing zal ongeveer anderhalf uur duren, halverwege onderbroken door een pauze.

Dit jaar staat Nederland Leest in het teken van het thema ‘Over de grens’. Bibliotheek Achterhoekse Poort organiseert daarom in de maand november verschillende activiteiten rondom reizen en het boek ‘De wandelaar’. Kijk voor meer informatie over deze activiteiten en aanmelding in de activiteitenkalender op www.achterhoeksepoort.nl