Maarten van Offeren (links) overhandigt Wim Westerveld de cheque. Foto: PR
Maarten van Offeren (links) overhandigt Wim Westerveld de cheque. Foto: PR

RaboClubSupport cheque voor bijenvereniging

Algemeen

AALTEN - Donderdag 11 november kwam Maarten van Offeren van de Rabobank naar rustpunt ‘de Maote’ om aan Wim Westerveld, penningmeester van bijenvereniging Aalten, een cheque te overhandigen. De cheque van de Rabobank ClubSupport is goed voor een bedrag van 936,97 euro. 

De Nederlandse Bijenhouders Vereniging afdeling Aalten (voorheen VBBN) is erg blij met dit bedrag. Dit bedrag zullen de imkers onder andere gebruiken voor promotie en lesmateriaal, welke kunnen worden gebruikt bij het organiseren van de verschillende activiteiten. 

Tijdens open dagen, lessen en presentaties wordt het houden van bijen, met aandacht voor biotoop, drachtplanten, wilde bijen en biodiversiteit onder de aandacht gebracht. Zodat het duidelijk wordt welke belangrijke rol de bijen spelen in onze voedselketen. De Nederlandse Bijenhouders Vereniging afdeling Aalten bedankt iedereen die op de bijenvereniging heeft gestemd voor de steun. 

De Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt in Nederland (VBBN) was een vereniging van imkers, opgericht in 1897 en in april 2006 gefuseerd tot de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (Wageningen). Fusiepartners waren de Bond van Bijenhouders (NCB), opgericht in 1921, en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond.