The Messiah van Händel opgevoerd in Oude Helena

AALTEN - Al van jongs af aan is Harry van Wijk gegrepen door The Messiah van Händel. De teksten komen rechtstreeks uit de Bijbel: profetieën, beschrijvingen van de geboorte en het leven Jezus, en teksten over de betekenis ervan en over de wederkomst. Deze teksten zijn op een fantastische manier op muziek gezet: aria’s als ‘How beautiful are the feet’ en ‘Comfort ye’, en koordelen als ‘Lift up your heads’ en het weergaloze ‘Halleluja’. The Messiah van Händel wordt uitgevoerd op donderdag 25 november in de Oude Helenakerk in Aalten vanaf 19.00 uur. De toegang is 20 euro, kaarten worden verkocht aan de ingang van de kerk. 

De volgende musici, zangers en zangeressen werken mee aan dit bijzondere concert: Koor Octagon plus Forsterkwartet plus Bobbie Blommesteijn, sopraan,  Elsbeth Gerritsen, alt, Milan Faas, tenor, Jouke Wijmenga, bas en Harry van Wijk, orgel. De muzikale productie staat onder leiding van Paul Valk. Informatie is te vinden op de websites: www.orgelsinaalten.nl, of op Facebook: Muziek in de Oude Helena

Harry van Wijk heeft meerdere malen dit stuk mogen uitvoeren, omdat hij daarvoor door een koor werd gevraagd. De dirigent Paul Valk, het projectkoor Octagon, het Forsterkwartet en vier solisten waren enthousiast en wilden meewerken. Ook de Stichting Orgel in Aalten verlenen hun medewerking.