Startzondag PGA, wandelen, vieren, ontmoeten

AALTEN - De Protestantse Gemeente Aalten (PGA) heeft voor de Startzondag van 26 september een bijzonder programma uitgewerkt waaraan iedereen mag deelnemen. Hierbij is er de mogelijkheid om in te stappen wanneer het past. 

Om 6.45 uur verzamelen bij de Oude Helena Kerk (OHK) op de Markt om vervolgens een ochtendwandeling te maken en zo in alle rust de opkomst van de zon te ervaren.  Het kan nog zo donker zijn, maar het wordt weer licht. 

Vanaf 8.30 uur zijn de deelnemers terug bij de OHK, daar kan men ook desgewenst aansluiten. Hierbij is er gelegenheid voor ontbijt voor de vroege starters, graag wel zelf voor een broodje zorgen. Ondertussen wat bijkletsen, er zal voor belangstellenden uitleg gegeven worden wat diaconie betekent voor het leven en de toekomst van veel mensen, want: wat doet de Diaconie eigenlijk?

Van 9.30 tot 10.30 uur wordt de dienst gevierd rondom de start van het kerkelijk jaar met als thema ‘van U is de toekomst’. Dit thema is uitgewerkt door predikanten en kerkelijk werkers met als voorganger ds. Elizabeth van Deventer van de PGA. Tijdens een groot deel van de dienst zal er een actief programma voor de kinderen zijn. De liederen die zijn uitgezocht zullen tijdens de dienst in de OHK muzikaal begeleid worden door het orgel en een muzikaal ensemble van A-company en er kan dan met elkaar weer voluit gezongen worden.

Na de dienst is er in of bij Elim een kopje koffie met krentenwegge, een symbool bij nieuw leven, daarna gaat het naar de Zuiderkerk aan de Ludgerstraat, om daar uiterlijk 11.30 uur de groentetuin te bekijken die er door jeugd en vrijwilligers opgezet is, er is daar soep en er zal ook nog wat lekkers gebakken worden. Aan de Ludgerstraat 66 zal nader informatie gegeven worden over #durfte met activiteiten voor jongeren. Deze startzondag op 26 september betekent elkaar weer ontmoeten na een lange tijd van beperkingen, zingend maar ook in stilte dankbaar zijn voor de goede dingen.