AD'69 wint laatste bekerwedstrijd

AALTEN - AD'69 is met de tweede winst in de laatste bekerwedstrijd van de eerste bekerronde klaar om op 26 september de competitie tegen KSV te openen.

Deze pot werd al op donderdag gespeeld vanwege het Volksfeest in Aalten .Makkelijk ging het niet tegen ERIX uit Lievelde hoewel AD'69 vrij snel de score opende. Al in de derde minuut scoorde Jeroen Scholten wonderschoon met een kopbal uit een corner van Joshua Ikink.

Lang heeft AD'69 niet kunnen genieten want in de tiende minuut kwam de gelijkmaker ongehinderd voorbij keeper Niels van Lochem suizen. Hiermee gaf ERIX het startschot voor een feller offensief op de AD'69, het werd hierbij geen strobreed in de weg gelegd door de scheidsrechter die weigerde te fluiten voor fikse overtredingen op onder andere Justin Grijsen.

Voor het protesteren op het beleid van de arbiter kreeg later in de wedstrijd trainer Sander Hoopman de gele kaart gepresenteerd.

Zoals gezegd was ERIX de partij die koos voor de fysieke interventies, AD'69 was de bovenliggende partij als het ging om combinaties en het opbouw richting de helft van de tegenstander. Pas in de 40ste minuut werd AD'69 weer beloond voor het herhaaldelijk torpederen van het ERIX-doel.

Het was wederom Jeroen Scholten die een reeks van meerdere schoten op het doel uiteindelijk verzilverde. 1-2 vlak voor rust is altijd lekker, een 1-3 was nog beter geweest en dit had Nick Ebbers kunnen fixen als hij de voorzet van Dylan Bauhuis niet over maar onder de lat had weten te koppen.

Na de rust kreeg AD'69 weer het gros van de kansen, al in de 46ste minuut kwam Dylan Bauhuis alleen voor de keeper maar legde de bal net te ver voor zich uit en werd het een koud kunstje voor de sluitpost. De volgende kans was voor ERIX maar ook zij vonden in Niels van Lochem het eindstation. In minuut 53 de verlossende voorsprong voor AD'69 toen er een wondermooie combinatie tussen Joshua Ikink, Michiel Ebbers en Dylan Bauhuis door laatstgenoemde met een treffer en dus 1-3 werd afgerond.

Bij ERIX was er alles aan gelegen om de aansluiting niet te verliezen en zij schroefde het tempo op. In minuut 80 kreeg ERIX eindelijk waar het al een tijd om streed, een aanvaller kreeg slechts kort de kans om uit te halen en pakte die kans volop, keeper Niels van Lochem stond aan de grond genageld en kon de bal slechts nakijken.

In de resterende minuten kregen Roel Penterman, Thomas Oostrik en wederom Dylan Bauhuis de allerlaatste kansen van de wedstrijd maar de eindstand was reeds in de 80ste minuut op 2-3 gezet.

Op zondag 26 sept speelt AD'69 uit tegen KSV Vragender.