Het bruidspaar Nijman-Prinsen kreeg bezoek van burgemeester Stapelkamp. Foto: te Brake Fotografie

Het bruidspaar Nijman-Prinsen kreeg bezoek van burgemeester Stapelkamp. Foto: te Brake Fotografie

Diamant voor Henk en Riek Nijman-Prinsen

Algemeen

AALTEN - Woensdag 1 september waren Henk (84) en Riek (79) Nijman-Prinsen uit Aalten zestig jaar getrouwd. Burgemeester Stapelkamp bracht het diamanten bruidspaar een bezoek. Een groot feest hadden ze niet georganiseerd, ze hielden het bij een gezellig samenzijn met onder anderen hun kinderen en kleinkinderen.

Het belangrijkste voor hen is dat ze deze mijlpaal samen hebben gehaald, want Henk is vorig jaar ernstig ziek geweest. “Het is een wonder dat hij er nog is”, stelt Riek. “Rust is nu het belangrijkste.” Ze zijn dankbaar voor de goeie hulp en zorg die ze hebben ontvangen. Mede daardoor wonen ze nog steeds zelfstandig. Ook doen ze zelf de boodschappen, samen: Henk op de scootmobiel, Riek achter de rollator.

Henk is een halve eeuw werkzaam geweest bij Kaemingk, Riek was thuis bij de kinderen, een zoon en een dochter die nu in Groenlo en in Nijverdal wonen. Het paar heeft vier kleinkinderen en inmiddels ook één achterkleinkind. Naast huisvrouw was Riek ook muzikante: op toetsen en harmonica speelde ze zo’n veertig jaar op bruiloften en partijen, als helft van het duo ‘Nostalgie’.