Vaccineren zonder afspraak

REGIO - Vanaf week 32 kon iedereen zonder afspraak een coronavaccinatie halen op de vaccinatielocaties in Apeldoorn, Doetinchem, Lichtenvoorde en Zutphen. Vanaf volgende week wordt ook Harderwijk toegevoegd aan de open inloop. Dit betekent dat iedereen zonder afspraak de eerste vaccinatie kan halen op alle vaccinatielocaties van GGD Noord- en Oost-Gelderland. Op de vaccinatielocaties in Apeldoorn, Doetinchem, Harderwijk, Lichtenvoorde en Zutphen is het vanaf 16 augustus van 8.00 tot 19.00 uur mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen. De vrije inloop geldt alleen voor personen die nog geen vaccinatie hebben gehad. Een tweede prik op vrije inloopbasis is niet mogelijk. Belangrijk: neem een ID-bewijs mee.

Voor wie eerst meer wil weten over vaccineren, is op iedere vaccinatie-locatie een arts aanwezig. Met deze arts kan men in gesprek gaan over vaccineren.
Voor wie prikangst heeft, zijn er op deze locaties mensen aanwezig die hier ervaring mee hebben. Desgewenst kan men tijd nemen voor personen met angst voor vaccineren. Ook kan men liggend geprikt worden als men dat prettiger vindt. Iemand meenemen naar de afspraak kan ook.
Als de eerste vaccinatie zonder afspraak wordt gezet wordt meteen een afspraak voor de tweede prik gemaakt. Deze is minimaal vier weken na de eerste prik.