Harrie Hoitink (links) en Rob Porskamp (rechts), staande voor Brouwersnös in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Harrie Hoitink (links) en Rob Porskamp (rechts), staande voor Brouwersnös in Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Tweede BIKE-BEER-BBQ van RTC Groenlo

Algemeen

GROENLO - Op zondag 22 augustus (nomaliter Kermiszondag) wordt door de Groenlose Ren- en Tourclub (RTC) andermaal het wielerevenement BIKE-BEER-BARBECUE georganiseerd. Een spectaculair evenement, dat ook deze keer naast het sportieve aspect in het teken staat van een gezellig onderonsje met een drankje en een hapje. Daarom wordt ook dit jaar het totale gebeuren georganiseerd door RTC Groenlo in samenwerking met het Grolse Proeflokaal Brouwersnös. RTCG-voorzitter Harrie Hoitink en Brouwersnös-ondernemer Rob Porskamp denken met deze fietstocht in combinatie met een afterparty een goed alternatief te bieden voor de afgelaste kermis. 

Door Theo Huijskes

Zeventig kilometer ‘gravelen’
“Bij de fietssport krijgt het onderdeel gravelen steeds meer actieve aandacht”, geeft Harrie Hoitink aan. “De voor zondag op het programma staande, zeventig kilometer lange graveltocht, die ook prima met de MTB kan worden verreden, voert de fietsers door het fraaie coulisselandschap in en rond de Winterswijkse buurtschappen. Deelnemers aan de graveltocht ontvangen via de mail een GPX-bestand dat in de navigatie kan worden ingeladen.” Wat betreft de wegtoertocht voor racefietsers zegt Hoitink dat er gekozen kan worden voor een afstand van zestig of tachtig kilometer. “Beide tochten doorkruisen het fraaie buitengebied van Zelhem, Vorden en Ruurlo. Onderweg zijn er, aan de route zelf of op korte afstand daarvan, meerdere mogelijkheden om een korte stop te maken. Ook deelnemers aan de wegtoertocht ontvangen via de mail een GPX-bestand, dat in de navigatie kan worden ingeladen.”

Nieuw: e-bike rit van circa veertig kilometer
Een uitbreiding van het fietsgebeuren BIKE-BEER-BBQ betreft een tocht voor het toenemende aantal e-bikers. Dit onderdeel, dat ook prima door fietsers zonder elektrische ondersteuning kan worden verreden, voert richting Winterswijk over B-wegen, gravel- en fietspaden. Menig fietser zal onbekend terrein doorkruisen en zich vergapen aan de schoonheid van dit deel van de Achterhoek. De e-bikerit is zo’n veertig kilometer lang en perfect om samen met vrienden of familie te rijden. Langs de route zijn meerdere gelegenheden om een stop te maken. Deelnemers aan de e-bikerit ontvangen naast een GPX-bestand van de route bij de start ook de route op papier.”
Starten bij Brouwersnös kan zondag tussen 9.30 en 10.30 uur. De kosten voor deelname bedragen 20 euro per persoon. Bij dit bedrag is koffie, enkele drankjes en een hapje eten inbegrepen.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via https://brouwersnos.nl/actueel/bike-beer-bbq.