Een spelmoment uit de wedstrijd AD'69-AZSV 2. Foto: PR

Een spelmoment uit de wedstrijd AD'69-AZSV 2. Foto: PR

AD’69 tankt zelfvertrouwen in oefenwedstrijd tegen AZSV 2; 3-1 winst

Algemeen

AALTEN - De jaarlijkse oefenpot, AD’69 versus AZSV2, werd ditmaal gespeeld op groen-witte bodem en dat allemaal onder een zomers zonnetje. 

Beide teams kenden een aantal afwezigen maar dat maakte voor de beleving naar dit duel niet uit omdat de spelers elkaar kennen uit het Aaltense, via school, buurt, familie, relaties, of anderszins. Van alle oefenwedstrijden die AD’69 speelt, en welk belang er ook aan wordt gehecht, naar deze pot wordt uitgekeken. Voor scheidsrechter Jan Wikkerink was deze wedstrijd een eitje want in een uiterst sportieve ambiance werden de degens gekruist. 

AD’69 had het betere van het spel en plukte vruchten van het lange doortrainen in de afgelopen maanden. Men wist elkaar nu wel te vinden, daar waar het een week eerder niet lukte in de verloren oefenwedstrijd tegen Grol 2 (3-4). Met drie treffers aan AD-zijde, Jens Bent, Tom Elferink en Joshua Ikink, en één doelpunt aan AZSV-zijde, floot na ruim 95 minuten arbiter Jan Wikkerink het eindsignaal. De bekende derde helft zorgde voor een voorlopige top drie-omzet in de kantine op Sportpark Zuid. 

Donderdag 19 augustus speelt AD’69 de derde oefenwedstrijd tegen NVC uit Netterden. De aftrapt is om 20.00 uur op veld 3, sportpark Zuid.