Het bruidspaar Ruwhof. Foto: Eva Schipper

Het bruidspaar Ruwhof. Foto: Eva Schipper

Bruidspaar Ruwhof zestig jaar getrouwd

Algemeen

AALTEN – Bruidspaar Siny en Wim Ruwhof vierde woensdag 11 augustus het zestigjarige huwelijk samen met familie. Burgemeester Anton Stapelkamp en zijn vrouw kwamen op de koffie en gaven een prachtige bos bloemen aan het stel. Door gezondheidsredenen woont Siny momenteel in Beth San. Wim is nog vitaal en doet erg veel zelfstandig.

Door Eva Schipper

In zalencentrum Nijenhuis ontmoetten Siny en Wim elkaar. Siny stond daar aan een tafel samen met haar vriendinnen. Wim was ook van de partij, maar stond op zijn beurt met zijn vrienden. Het feest begon om 19.00 uur. Wim vertelt stralend: “Op een gegeven moment begon het dansen. Dus ik liep snel naar de kant waar alle meiden stonden. Ik vroeg Siny om te dansen en gelukkig zei ze ja.” Ze dansten de hele avond door. Aan het einde van de avond had Wim nog een vraag: “Heb je eigenlijk al verkering?” Het antwoord was ja. Hierna was het feest afgelopen.

Een poos later kwam Wim terug van militaire dienst. Op een avond ging hij weer naar Nijenhuis. Daar stond Siny weer met haar vriendinnen. “Ik wist wel dat ik haar meteen ging vragen of ze nog een vriendje had. Ditmaal was het antwoord van haar nee.” Wim was vastbesloten om haar naar huis te brengen. Deze avond was het begin van een hele fijne tijd samen.

Voordat Siny achteruit ging, fietsten Wim en Siny erg veel samen. Fietsen is nog steeds een passie van Wim. Wim zegt lachend: “Af en toe pak ik nog de racefiets.” Ook vonden ze reizen erg leuk. Nu geniet Wim van de lach die hij van Siny krijgt.