Tonnie Obrink. Foto: PR
Tonnie Obrink. Foto: PR

Postduivenvereniging Aalten dendert door met Tonnie Obrink op kop

Algemeen

AALTEN - De duiven van P.V. Aalten kwamen deze keer vanuit Quiévrain op huis aan, over een afstand van circa 260 kilometer. Ze werden al vroeg gelost. Zaterdag om 7.45 uur werden de deuren van de wagens geopend en vertrokken er een dikke zevenduizend duiven uit Oost-Nederland noordwaarts.

Geholpen door een staartwindje kwamen de snelste duiven aan een gemiddelde snelheid even boven de 90 kilometer per uur.

Eén van de duiven die aan zo’n hoge snelheid kwam was de ‘467’ van Tonnie Obrink, die zijn hok heeft staan aan de Slaadreef. Die pakte de eerste prijs in Aalten tegen 150 duiven en naar later zou blijken ook mooie kopprijzen in regionaal verband. Tonnie had zijn duiven er duidelijk goed aan. Vier stuks bij de eerste acht op de uitslag van P.V. Aalten is daar het bewijs van: 1ste, 4de, 7de en 8ste tegen 150 duiven! Hij zag van zijn vijftien ingekorfde duiven er maar liefst elf op de uitslag terug.

In groter verband was het weer hosanna voor onze Aaltense postduivenhouders. Er werden vanuit de Achterhoek 716 duiven meegegeven naar Quiévrain. De ‘467’ van Tonnie Obrink gaf ze allemaal het nakijken en speelde de eerste prijs.

Vanuit de Afdeling Oost-Nederland verschenen er niet minder dan 7226 duiven aan de start in Quiévrain, Tonnie Obrink vinden we op deze uitslag op een schitterende 7de plaats! P.V. Aalten draait een geweldig seizoen in het oosten van ons land. Nu eens kijken of ze dat de laatste twee maanden kunnen vasthouden.