Vertrekpunt van de wandelingen door de gängeskes is het Nationaal Onderduikmuseum. Foto: PR
Vertrekpunt van de wandelingen door de gängeskes is het Nationaal Onderduikmuseum. Foto: PR

Wandelen door Aaltense gängeskes met gids

AALTEN - Wandelaars kunnen weer genieten van een rondleiding door de Aaltense gängeskes met gids. Al wandelend door de smalle paadjes door het centrum horen deelnemers de verhalen over de geschiedenis van Aalten. Voor Aaltenaren, maar zeker ook voor toeristen die in ons dorp vakantie vieren is de wandeling een interessante beleving.

De eerstvolgende rondleiding onder leiding van een gids is zaterdag 17 juli. De wandeling begint om 14.00 uur. Voor een veilige wandeling houden de gids en de wandelaars zich aan de regels van het RIVM. Dit betekent dat de groepen klein zijn. Bij veel deelname is een tweede gids beschikbaar.

De gids wacht belangstellenden buiten op, op het plein voor de ingang van het Nationaal Onderduikmuseum / VVV Markt 12. Deelnemers kunnen zich bij hem of haar melden. De wandeling langs een stukje Aaltense geschiedenis duurt ongeveer anderhalf uur. Reserveren mag, dit kan telefonisch 0543-473052, via e-mail info@vvvaalten of bij de balie. de kosten bedragen € 5,- euro per persoon. 

De volgende wandelingen zijn op: 7 augustus, 21 augustus, 4 september, 18 september. Ook voor deze data kan men reserveren. Groepen kunnen de wandeling, onder begeleiding van een gids, ook op afspraak maken. In overleg kan dat op alle dagen van de week.