CDA informatiemarkt goed bezocht. Foto: Rik van Lochem

CDA informatiemarkt goed bezocht. Foto: Rik van Lochem

Veel belangstelling voor eerste informatiemarkt CDA Aalten-Dinxperlo

Algemeen

AALTEN - Vrijdagavond 9 juli hield de lokale afdeling van het CDA een informatiemarkt om geïnteresseerden meer te vertellen over de plaatselijke politiek in het algemeen en het CDA in het bijzonder. De avond in het gemeentehuis was met enkele tientallen mensen goed bezocht. 

Fractievoorzitter Raimond Smit opende de avond met een korte introductie. Daarbij stond hij nadrukkelijk stil bij het lokale karakter van de CDA-afdeling. “Eigenlijk zijn we gewoon een lokale partij die dichtbij de inwoners van onze gemeente staat. En dit kunnen we dankzij mensen als jullie, mensen die maatschappelijk betrokken zijn en hun best willen doen om het verschil te maken voor de mensen uit onze gemeente”, aldus Smit. 

Na de introductie volgden ‘pitches’ van diverse lokale CDA-politici waarna lijsttrekker en wethouder Hans te Lindert de aanwezigen een quiz voorschotelde. Via diverse vragen werd het ‘lokale politieke landschap’ wat verder verkend. 

Daarna was het tijd om in gesprek te gaan met elkaar. In twee rondes werd er gesproken over diverse thema’s vanuit verschillende invalshoeken. Hierbij viel het enthousiasme en de betrokkenheid écht op. Hans te Lindert: “Politiek gaat vooral over mensen en dat is vaak heel dynamisch. Juist deze dynamiek was vanavond in hoge mate aanwezig. Wederom viel hierbij het positivisme en de positieve betrokkenheid bij elkaar en de samenleving op.”

Met deze avond is een verder vervolg gegeven aan de route richting de gemeenteraadsverkiezingen van volgend voorjaar. Mensen die na het lezen van dit artikel vragen of opmerkingen hebben kunnen contact opnemen met de lokale afdeling van het CDA via e-mail.


contact@cda-ad.nl