Openbare pluktuin aan de rand van Bredevoort. Foto: PR
Openbare pluktuin aan de rand van Bredevoort. Foto: PR

Genieten van belevingstuin bij Bredevoort

Algemeen

BREDEVOORT - In de punt aan de Winterswijkseweg, richting de verkeerslichten, heeft de diaconie van de PKN Bredevoort een stuk grond liggen. De afgelopen tijd is dit stuk, door ophoging en natuurlijke bemesting, geschikt gemaakt om er beter gebruik van te kunnen maken.

Mooie plek
De diaconie vindt dat het stuk grond op een mooie in het oog vallende plek ligt, dicht bij de kom van Bredevoort. De gedachte is om het perceel de komende jaren zodanig in te richten, dat iedereen in Bredevoort en omstreken er wat aan kan hebben en dat duurzaamheid, het milieu en natuur er tot hun recht komen.

Bredevoorts bosje
Het perceel is ingezaaid met een bloemenmengsel, waardoor dit voorjaar de veldbloemen weelderig bloeien. Onlangs zijn er paden gemaaid, zodat het stukje grond voor iedereen toegankelijk is en iedereen die dat wil er fijn tussendoor kan lopen. De veldbloemen mogen geplukt worden door iedereen die het leuk vindt om een Bredevoorts bosje op de vaas te hebben. Iedereen is dus van harte welkom in de pluktuin.

Gebaande paden
Het is de bedoeling dat iedereen die de pluktuin betreedt zoveel mogelijk gebruik maakt van de gebaande paden, zodat voorkomen wordt dat het bloemenveld plat getreden wordt. Ook dienen honden aangelijnd te zijn. Als de hond onverhoopt een behoefte doet is het de bedoeling om de poep op te ruimen en het niet op het veld achter te laten. Verder worden wandelaars verzocht om eventueel afval zelf mee te nemen naar huis. De diaconie van de PKN spreekt de hoop uit dat deze plaats gaat uitgroeien tot een belevingstuin waar iedereen van kan genieten.

Iedereen mag bloemen plukken in de pluktuin. Foto: PR