Theaterstuk over een draak en een prins. Foto: PR
Theaterstuk over een draak en een prins. Foto: PR

Openluchttheater voor kinderen Vestingpark Bredevoort

Algemeen

BREDEVOORT - Zaterdag 17 juli wordt in het Vestingpark in Bredevoort een prachtig openluchttheater gehouden voor kinderen. De voorstelling is geschikt voor basisschool leeftijd van groep 5 en 6. De voorstellingen zijn gratis toegankelijk, een vrije gift voor het lokaal kinderwerk wordt op prijs gesteld. De uitvoering heet: ‘De Droom van de Held – meemaaktheater’. 

“Het is midden in de nacht, en Hero ligt te woelen en te draaien. Ze droomt over een schitterende prins. Hij wordt echter gevangen gehouden in een kasteel door een…?!”  Dan schrikt ze wakker. Ze weet meteen wat haar te doen staat: Ze zal op zoek gaan naar de man van haar dromen! Op het paard van haar vader rijdt ze richting het donkere woud, het avontuur tegemoet. Hero blijkt dapperder te zijn dan ze ooit had durven dromen, en raakt al snel verwikkeld in een spannend gevecht. Zo langzamerhand heeft Hero het gevoel dat ze in een sprookje is beland, en begrijpt dat ze nu alles op alles moet zetten. 

Ze baant zich een weg door een landschap met hoge bergen en woeste oceanen, lachende tovenaars en spookachtige kastelen, en hoopt dat ze op tijd is om de prins te redden van de grote, verschrikkelijke, vliegende … DRAAK!!! Niemand anders dan de kinderen uit het publiek kunnen bepalen of Hero en de prins lang en gelukkig zullen leven…”

Het theater start om 13.30 uur en kinderen zijn een half uur voor aanvang welkom. De organisatie ligt in handen van Talentverbinder Richard Jongetjes, in samenwerking met speeltuinvereniging de Ossenkop. Het geheel wordt ondersteund door de organisaties Bredevoort schittert, Bredevoorts belang en Boutique hotel & brasserie de Heerlyckheid. Bij de laatste kunnen de ouders eventueel lekker op het terras zitten voor een kop koffie of wat anders terwijl de kinderen genieten van de interactieve voorstelling. Voor meer informatie en aanmelding check www.vitaalbad.nl . De voorstellingen duren ongeveer een uur.