Spreekuur Formulierenbrigade weer zonder afspraak

Algemeen

DINXPERLO - Voor allerlei aanvragen en regelingen moeten formulieren worden ingevuld en ingediend bij de gemeente of bij andere instanties. Die formulieren zijn soms best ingewikkeld. Veel mensen kunnen wel wat hulp gebruiken bij het begrijpen van de formulieren.

In Dinxperlo kan men daarvoor terecht bij de Formulierenbrigade Dinxperlo. De Formulierenbrigade houdt elke dinsdag spreekuur in het Kulturhus. Vanwege Corona kon men daar het afgelopen jaar alleen terecht na een telefonische afspraak. Nu de regels versoepeld zijn kunnen mensen ook weer zonder afspraak bij de Formulierenbrigade terecht.

De Formulierenbrigade is een team van deskundige vrijwilligers die weet hoe de regelingen in elkaar zitten, en die ervaring hebben met het opstellen en indienen van de aanvragen. Ze zijn geschoold door Humanitas en door de Sociale Dienst van de gemeente Aalten. De vrijwilligers hebben ervaring met de meeste formulieren en weten hoe ze moeten worden ingevuld. De hulp van de Formulierenbrigade is gratis.

Het spreekuur is op de volgende tijden en locatie, in Dinxperlo: Kulturhus, Maurits Prinsstraat 6, elke dinsdagmorgen van 9.30 tot 11.00 uur. In Aalten, gebouw de Nassau, Nassaustraat 5, elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur. 

Vanwege de zomervakantie is er geen spreekuur van 27 juli tot 10 augustus. Voor mensen die het niet prettig vinden om onaangekondigd naar het spreekuur te komen is het mogelijk om een afspraak te maken. Dan kan men bellen met: telefoonnummer 06-20683340.

De meeste formulieren worden tegenwoordig digitaal ingediend, en daarvoor is een DigID nodig. Het advies geldt om naar het spreekuur de DigID gegevens mee te nemen. Mensen die nog geen DigID hebben kunnen hulp krijgen van de Formulierenbrigade.