Foto, collectie: Leo van der Linde.


Foto, collectie: Leo van der Linde.

Oplossing zoekplaatje: Modevakschool Aalten

Algemeen

AALTEN - Een foto van leerlingen van de Modevakschool Aalten. Deze school was gehuisvest in het Klooster aan de Dijkstraat.  

De zusters, nonnen, gaven hier les in de ‘naaldvakken’. Men kreeg onder andere coupeuseles van zuster Ignatia, hier afgebeeld temidden van haar leerlingen. De school van de zusters, de naai- en breischool, stond hoog aangeschreven. De groepsfoto is gemaakt bij de Pastorie naast de RK-kerk Aalten. De Modevakschool en het Klooster verdwenen. Op deze plek werd later het Parochiecentrum gebouwd, ook verdwenen in de loop der jaren. Inmiddels staan hier appartementen. Vrijwel alle namen van de leerlingen werden genoemd. De Modevakschool telde leerlingen uit Lichtenvoorde en Aalten. 

De Lichtenvoordse leerlingen zijn: Ans Doppen, Annie Domhof, Joke te Poele, Hettie Hubers, Toos Roelofsen, Ria Rensing, Annie Hubers, Annie Eekelder, Ria Wekking en Lies Werner. De Aaltense leerlingen zijn: Angela Joling, Attie Lievers, Lena Wilting, Hermien Knippenborg, Annie Hogenkamp, Joke Taken, Gerda Dibbets, Willemien Lensink, Maaike Geurs en Gerrie Klein Hesseling, De foto is gemaakt toen deze leerlingen slaagden voor hun opleiding lingerie en costumiere.