De bieb in Aalten gaat verhuizen. Foto: PR

De bieb in Aalten gaat verhuizen. Foto: PR

Wie helpt er mee de bibliotheek verhuizen?

Algemeen

AALTEN - Deze zomer gaat het dan eindelijk gebeuren: de Bibliotheek Aalten gaat verhuizen. En daarbij kan de bibliotheek de hulp van haar bezoekers goed gebruiken.

Van zaterdag 17 juli tot en met zondag 22 augustus gaat de Bibliotheek Aalten op slot en kan de grote verhuizing van de collectie beginnen. De bibliotheek roept haar bezoekers dan ook op om voor die tijd nog zoveel mogelijk boeken te komen lenen. Want ieder uitgeleend boek, hoeft niet ingepakt te worden in een verhuisdoos.

Meubilair
Het meubilair van Bibliotheek Aalten gaat niet mee naar de nieuwe locatie. Wie interesse heeft in kantoormeubilair, een boekenkast, tafel, stoel of iets dergelijks uit de Bibliotheek Aalten? Stuur dan een e-mail naar kantooraalten@achterhoeksepoort.nl en vermeld daarin in welk meubelstuk er interesse bestaat. De bibliotheek neemt dan contact op over de mogelijkheden en wanneer men het gewenste meubilair eventueel op kan komen halen. Dit zal waarschijnlijk medio augustus zijn.

Openingstijden zomervakantie
Gedurende de periode dat Bibliotheek Aalten gesloten is, kunnen reeds gemaakte reserveringen worden opgehaald in Bibliotheek Dinxperlo, aan de Nieuwstraat 47. Bibliotheek Dinxperlo is van maandag 19 juli tot en met zondag 29 augustus geopend op maandag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur. Voor het lenen en retourneren van materialen, kan men ook bij de vestigingen in Gendringen, Terborg, Ulft en Varsseveld terecht. Tijdens de zomervakantie zijn de bibliotheken beperkter geopend, dus raadpleeg voorafgaand aan een bezoek www.achterhoeksepoort.nl voor de actuele openingstijden.

Als alles goed gaat en de verhuizing op rolletjes verloopt, is de Aaltense bibliotheek in de laatste week van augustus ook open, om precies te zijn op dinsdag 24 augustus van 14.00 tot 17.00 uur, op donderdag 26 augustus van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 28 augustus van 11.00 tot 13.00 uur. Bibliotheek Aalten bevindt zich dan aan de Lage Blik 28 in Aalten.
Vanaf maandag 30 augustus zijn alle vestigingen van Bibliotheek Achterhoekse Poort weer volgens de reguliere tijden geopend. De officiƫle opening van de Bibliotheek Aalten vindt in september plaats, gevolgd door twee weken, vol met feestelijkheden. Hierover wordt later meer bekendgemaakt.