20. Live Is Life - Opus

20. Live Is Life - Opus

We mogen weer!

Vanaf 30 juni mogen we weer naar evenementen, sportwedstrijden, kermissen en nog veel meer. Ik concludeer dan simpelweg dat het normale leven langzaam, maar zeker terugkomt. Zondag 15 maart 2020 was de dag waarop de wereld op slot ging en de dag waarop we een uiterst onzekere tijd tegemoet zouden gaan. Aanpassingsvermogen, creatief denken en positief blijven werd van ons gevraagd, maar dat lukte helaas niet altijd. En dan kunnen we binnenkort terug naar het oude normaal. Of gaat dat nooit meer gebeuren? Gaat ons leven er definitief anders uitzien? En hoe zal dat vorm krijgen? Vragen die ik mijzelf vaak stel, maar even vaak blijft een antwoord uit.

Ik ga ervan uit dat een jaarlijkse vaccinatie een zekerheidje is om een nieuwe lockdown te voorkomen. Geleerden zullen zich moeten buigen over de mutaties die altijd bij dergelijke virussen ontstaan.

In 1985 werd de single
‘Live Is Life’ van het
Oostenrijkse Opus
een hit in Nederland

Ik heb het bezoeken van concerten gemist. Met vriend Aad eropuit trekken naar Duitsland of ergens in Nederland en daar genieten van één van onze favoriete acts. De laatste keer was 4 maart van het vorige jaar in Oberhausen en daar kijk ik nog steeds met plezier op terug. Beetje dansen (niet te uitbundig, volgens mijn vrouw lijkt dat nergens op), zachtjes meezingen en genieten. Live concerten bijwonen zijn één van de hoogtepunten in mijn leven.

In 1985 werd de single ‘Live Is Life’ van het Oostenrijkse Opus een hit in Nederland. Het erg simpele deuntje heeft zo ongelofelijk veel sfeer, omdat het live is opgenomen. "When We All Give The Power, We All Give The Best", een top live optreden kan je zoveel energie en optimisme geven, daar kan geen pilletje tegenop. "Live Is Life, Come On Stand Up And Dance", los gaan, alle narigheid vergeten en opgaan in de muziek.

Ik word blij van het vooruitzicht dat ik dit jaar nog een aantal concerten mag gaan bezoeken. Maar ik vind het nog mooier dat organisaties van evenementen weer kunnen gaan plannen en uitvoeren, datgene wat ze de afgelopen tijd niet mochten/konden doen. Aan het eind van zo'n evenement of live concert naar huis gaan en dan zachtjes zingen "Everybody Sang, Live Is Life", mooi man!

Overigens vind ik het mooiste dat 't ‘snuutje’ niet meer verplicht is.