Janni Visser. Foto: PR

Janni Visser. Foto: PR

Vroege duif verrast Gert & Janni Visser

Algemeen

AALTEN - Ze moesten zaterdagmorgen vroeg op, Gert en Janni Visser. Dat kwam door hun duif ‘618’ die de marathonvlucht vanuit Périgueux won, in een onverwacht snelle tijd.

De afstand van deze derde marathonvlucht van dit jaar voor de postduivenhouders was zo’n 865 kilometer. Wegens de stevige zuidwestenwind werden de duiven later gelost dan gebruikelijk. Dit om te voorkomen dat duiven al op de dag van lossing hun thuishok zouden bereiken. Marathonvluchten zijn bedoeld om de duiven na een middag en avond vliegen een nachtje rust te gunnen, waarna ze dan de volgende dag thuis zien te komen.
Vrijdagkregen de vogels pas om 15.30 uur de vrijheid in Périgueux, terwijl ze normaal meestal rond 13:00 uur worden gelost. Met een flinke ‘staartwind’ vertrokken ze noordwaarts. In Aalten werden Gert en Janni Visser aan de Gendringseweg de volgende dag wakker van een zeer vroege duif. Het was hun ‘618’; een zomerjong van 2018 gekregen van clubgenoot Tonny Rave. Die nu driejarige doffer werd in 2019 voorzichtig ingespeeld en won vorig jaar de prijs van Bergerac. Dit jaar vloog hij van Limoges de vierde prijs in P.V. Aalten. Nu dus drie keer mee op de marathon en drie keer prijs.
In de Achterhoek waren er 257 duiven voor Périgueux ingekorfd.