SSS Irene zoekt naar turnleider

Algemeen

LINTELO - Turnverenigingen in de Achterhoek hebben dringend behoefte aan nieuwe leiders, maar die zijn momenteel moeilijk te vinden. Zelfs samenwerken met andere verenigingen lost dat probleem niet op.

Zo is de enthousiaste vereniging SSS Irene in Lintelo op zoek naar nieuwe leiding voor de recreanten turnmeisjes vanaf groep 3 tot en met middelbare schoolleeftijd. Speurwerk via het eigen netwerk, onder de leden of op Facebook leverde voorheen genoeg gegadigden op, maar nu is nog niemand gevonden. Mogelijk speelt het afgelopen coronajaar hierbij een rol. Ook turnvereniging Prinses Margriet uit Bredevoort herkent dit probleem.
SSS Irene investeert al jaren bewust in het opleiden van turnassistenten op alle niveaus. Maar dit vergt tijd, en de cursussen zijn tijdens corona stil komen te liggen. Voorzitter van SSS Irene Gerloeske Nijland-Brezet: “We hebben enthousiaste assistenten en juryleden die betrokken zijn bij de vereniging. Maar nu is er niemand die de plaats van de huidige leidster in kan nemen. Zij stopt aan het eind van dit schooljaar. Het zou geweldig zijn als zich iemand meldt voor onze recreanten-meiden. Turnervaring is allicht fijn, maar interesse is wel zo belangrijk. SSS is bereid iemand een cursus aan te bieden, mocht dat nodig zijn.”
Wie er iets voor voelt deze rol bij SSS Irene op zich te nemen kan zich melden via info@sss-irene.nl. De schoolmeiden in Lintelo staan te springen om turntraining.