Izzy, Novin (kinderburgemeester), Emmelie, Sanne, Sanna, Cas en Taeke. Foto: PR

Izzy, Novin (kinderburgemeester), Emmelie, Sanne, Sanna, Cas en Taeke. Foto: PR

Kinderraad gemeente Aalten wil hondenkak in de bak

Algemeen

AALTEN - De kinderraad van de gemeente Aalten gaat de komende tijd de inwoners persoonlijk oproepen mee te werken aan een schonere omgeving. Zij doen dat door stickers te plakken op de hondenpoepbakken in de gemeente met een boodschap en een qr-code, die doorverwijst naar een speciaal door de kinderen gemaakt filmpje met deze oproep.

De kinderraad sprak zich onlangs uit voor mínder hondenpoep op straat en in de buurt. Al tijdens de verkiezingen voor kinderburgemeester in het najaar werd duidelijk dat de kinderen, die afgelopen schooljaar de kinderraad vormden, zich in willen zetten voor een schone en opgeruimde omgeving. Dit sluit ook perfect aan bij het motto van de kinderraad: ‘Verbeter de wereld, begin in de gemeente Aalten’.
Als het aan de kinderraad had gelegen was het aantal prullen- en poepbakken met tientallen uitgebreid. Maar een heldere uitleg over het beleid maakte duidelijk dat er al veel bakken staan in de gemeente. Het plaatsen van nog meer bakken zorgt er niet automatisch voor dat mensen de bakken ook daadwerkelijk gebruiken. Het kost echter wel meer tijd (en dus mensen en dus geld) om al die bakken te legen.
Vandaar dat de kinderraad ervoor heeft gekozen om via een oproep te proberen meer ‘kak in de bak’ te krijgen. Toch wordt op twee plekken een extra hondenpoepbak geplaatst: één in Dinxperlo en één in Aalten. Binnenkort zijn deze bakken, mét sticker van de kinderraad, te bewonderen en bovenal te gebruiken.