GoedVolk bestaat uit vlnr. Hans Beernink, Hans Westerveld, Frans van Gorkum en Stef Geurtzen.  Foto: PR

GoedVolk bestaat uit vlnr. Hans Beernink, Hans Westerveld, Frans van Gorkum en Stef Geurtzen.  Foto: PR

GoedVolk streektaalband speelt in Bredevoort

Algemeen

BREDEVOORT - Eindelijk klinkt er weer livemuziek in het boekenstadje Bredevoort. Streektaalband GoedVolk houdt op zaterdagavond 10 juli vanaf 19.30 uur achter Elcerlyck aan de Prinsenstraat 6 een ‘met-de-pet-rond-concert’.

Met dit concert stellen klokkenmaker Jan Ubels en goud- en edelsmid Luci Aversteeg ook hun pas aangelegde Gallery Walk-in Garden open. Hun achtertuin gaan ze gebruiken voor exposities, voorstellingen en bijeenkomsten.
De entree is gratis maar na afloop mag de bezoeker naar eigen goeddunken een gift in de pet gooien. Het publiek, dat desgewenst zelf een stoel kan meebrengen, moet wel de dan geldende coronaregels in acht nemen. Op die dag geldt nog steeds de anderhalve-meterregel. Ook moeten de bezoekers zich aanmelden via e-mail: l info@elcerlyck.nl als onderwerp: Gallery Walk-in Garden 10-7-21. Zij krijgen dan de huisregels en het verzoek om een bewijs van vaccinatie en of ingevulde gezondheidsverklaring.

Band
De GoedVolk Streektaalband bestaat uit de gerenommeerde musici Hans Beernink (gitaar, basgitaar en zang), Stef Geurtzen (gitaren, mondharmonica en zang), Hans Westerveld (gitaar, banjo, melodica, mandoline en zang) en Frans van Gorkum (zanger en verteller).
GoedVolk brengt luisterliedjes en verhalen in de streektalen die gesproken worden in Achterhoek en Liemers. Ze gaan over het alledaagse leven. Ze krijgen voor even een accent, dat soms heftig, soms liefelijk is, maar altijd in een bijzondere en harmonische sfeer. Het gezelschap maakt uitsluitend gebruik van eigen tekstmateriaal. Meerstemmige zang is het handelsmerk van de band.
Alle leden van GoedVolk zijn muzikaal op diverse fronten actief. Hans Beernink speelt al heel lang in de streektaalband Alles Andès. Stef Geurtzen, lid van de Pensionado’s, treedt solo op met eigen werk. Hans Westerveld, in 2018 winnaar van de prestigieuze prijs De Gelderse Kleiroze voor het meest haevig streektaalliedje, speelt in diverse bands en was frontman bij Spöl en Bonne Route. Frans van Gorkum speelt in streektaalband Diedel en treedt vaak solo op met werk uit zijn in 2019 verschenen boek met cd Dubbeldoyer.