De drie prijswinnaars (vlnr) Gerjo te Linde, Ben Lammers, Sander Klein Hesselink. Foto: Frank Vinkenvleugel

De drie prijswinnaars (vlnr) Gerjo te Linde, Ben Lammers, Sander Klein Hesselink. Foto: Frank Vinkenvleugel

Ode Ben Lammers de mooiste

Algemeen

AALTEN - De fotowedstrijd Ode aan het Landschap is gewonnen door Ben Lammers met zijn foto van havezate Walfort. Een heel oud stuk landschap met een zeer rijke historie. Hier lopen diverse wandelroutes en het fietsknopennetwerk langs. De tweede prijs werd gewonnen door Gerjo te Linde en de derde prijs is voor Sander Klein Hesselink. Vrijdag ontvingen de drie prijswinnaars uit de handen van burgemeester Anton Stapelkamp hun verdiende prijs voor de mooiste foto.

In het voorjaar kwam de oproep om een ode te brengen aan het Aaltense Landschap. Wie legt het landschap van gemeente Aalten op de meest herkenbare, authentieke, mooiste manier vast? Inwoners reageerden enthousiast. De gemeente en Achterhoek Toerisme ontvingen maar liefst meer dan 150 inzendingen. De foto’s zijn beoordeeld door burgemeester Anton Stapelkamp, fotograaf Frank Vinkenvleugel, Herlinda ter Maat van Achterhoek Toerisme en Ingrid Oonk van de gemeente Aalten. Het was geen makkelijke klus: “Er zaten ontzettend veel mooie foto’s tussen, dus het was best lastig om een top-3 te selecteren. En elk jurylid keek er weer met een andere blik tegenaan. We hebben leuke ideeën om iets te doen met de ingezonden foto’s. Denk bijvoorbeeld aan een expositie of verjaardagskalender”, aldus burgemeester Stapelkamp.

Coulisselandschap
De tweede prijs ging naar Gerjo te Linde. Hij legde op sprookjesachtige wijze het Kleuverspad op de Haart vast. Een herkenbaar stuk landschap, het coulisselandschap: waar een bosje afwisselt met een open weide en dan in de verte weer de rijen bomen.

Derde
Sander Klein Hesselink ontving de derde prijs. Hij fotografeerde een fietser op een vroege ochtend op de Romienendiek. Een lange weg met de ontelbare rijen bomen waar het ochtendlicht mooi doorheen filtert.

Kleuverspad door de gevoelige lens van Gerjo te Linde. Foto: Gerjo te Linde
Romienendiek, feeëriek vastgelegd door Sander Klein Hesselink. Foto: Sander Klein Hesselink
Walfort; de winnende foto, gemaakt door Ben Lammers. Foto: Ben Lammers