Sponsor ride voor pumptrackbaan. Foto: PR

Sponsor ride voor pumptrackbaan. Foto: PR 

Doe mee met sponsor ride voor pumptrackbaan

AALTEN - Op zaterdag 3 juli houden de initiatiefnemers van de nieuwe pumptrackbaan op Sportpark Zuid een heuse sponsorride (sponsorloop op wielen) voor alle kinderen en eventueel volwassen van klein tot groot. De bedoeling van dit evenement is om geld in te zamelen om de laatste puntje op de i te zetten voor deze geweldige pumptrackbaan.

Door onder andere subsidies van LEADER, Bosa, een grote donatie van hoofdsponsor Rose Bikes Bocholt en giften van een groot aantal gulle sponsoren is 95 procent van de kosten gedekt en willen we met deze sponsorride de laatste 5 procent kunnen bekostigen. Zodat alle inwoners en verenigingen uit Aalten gebruik kunnen maken van deze geweldige baan.

Een pumptrackbaan is een verhard parcours met veel hoogteverschil en uitdagende bochten. De baan die hier wordt aangelegd is ontworpen door Joost Wichman, oud-wereldkampioen Fourcross, volgens richtlijnen van de KNWU. Hij kan worden benut als officiƫle wedstrijdbaan. Het is een laagdrempelige sport, iedereen kan meedoen, op BMX-fietsen, stepjes, crossfietsen of zelfs skateboards en loopfietsjes.

Een sponsoride is dus net zoiets als een sponsorloopactie, maar dan op wielen. Meedoen kan op de eigen fiets, step, skeelers, crossfiets of mountainbike. Er zijn op Sportpark Zuid 3 routes uitgezet per discipline. Er is een wielren/fiets route van 600 meter, mountainbike/ crossfiets route van 500 meter en step/skeelerbaan van 300 meter.
De deelnemers gaan op hun eigen meegenomen fiets of step de gekozen route maken. Sponsoren kan per ronde: De sponsorprijs is uiteraard vrij. Het maximaal aantal ronden is 10, zodat een deelnemer 6, 5 of 3 km heeft gefietst of geskeelerd/gestept. Dat is een hele afstand wat zeker beloond mag worden.

Als men als vereniging of zelf gebruik wil maken van deze geweldige pumptrackbaan, dan zou het geweldig zijn dat je ook een 'steentje bijdraagt' door mee te doen aan de leuke sponsorride. De pumptrackbaan is voor en van iedereen.

Voor deelname aan de sponsorride kan men zich aanmelden via www.Vitaalbad.nl. Bij deelname ontvangt men via mail de sponsorlijst om sponsororen te zoeken. Voor meer informatie kan men contact opnemen met m.stronks@figulus-welzijn.nl.