Don Voogt geeft les op OBS de Slinger. Foto: PR
Don Voogt geeft les op OBS de Slinger. Foto: PR

Leerlingen van OBS De Slinger maken foto-expositie

AALTEN - Alle leerlingen van basisschool OBS De Slinger werken deze weken aan een fotoproject. In dit project leren de kinderen van alles over de camera, het fotograferen en over model staan. Van het maken van een portretfoto tot een stilleven, echt alles komt in dit project aan bod. Het project is een onderdeel van een groot project. In totaal zijn er zeven verschillende cultuurdisciplines en ieder jaar wordt er een onderwerp behandelt. Miranda Nieuwenhuis coördineert deze cultuuractiviteiten op de OBS. Ze vertelt graag meer over de projecten.

Naast de belangrijke vakken zoals lezen, rekenen en schrijven wordt er op OBS De Slinger ook veel aandacht besteed aan cultuur. “Het is erg belangrijk dat kinderen deze vaardigheden kunnen ontdekken en ontwikkelen. Misschien heb je wel talent voor drama of voor muziek maken. De klassen werken ongeveer een middag per week aan het project. Op deze middagen doen ze van alles wat met het onderwerp te maken heeft. Zo is Don Voogt fotograaf en hij geeft de leerlingen van de school gastlessen in fotografie.

Trots laat Miranda alle gemaakte kunstwerken van de kinderen zien. "Ik vind het prachtig om te zien wat de kinderen allemaal kunnen maken met fotografie.” Graag nodigt Miranda iedereen uit om in het weekend van 18, 19 en 20 juni op het schoolplein te komen om ook deze werken te bekijken. Normaal is er een speciale afsluiting waarin de kinderen het werk kunnen laten zien aan hun ouders. "Dat gaat vanwege de coronamaatregelen lastig en daarom hebben we besloten om de kunstwerken tegen de ramen te zetten. Zo kan iedereen de kunstwerken coronaproof bekijken.” Natuurlijk zijn niet alleen ouders welkom. Geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

Deze foto is gemaakt door leerling Adjara tijdens het project. Foto: Adjara
Deze foto is gemaakt door leerling Jill tijdens het project. Foto: Jill