Het informatiepunt Digitale Overheid is een service van de Bibliotheek. Foto: PR

Het informatiepunt Digitale Overheid is een service van de Bibliotheek. Foto: PR

Opening Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek

REGIO - Wie vragen heeft over de digitale overheid kan sinds woensdag 9 juni voor al die vragen (en meer) terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Daar helpen ze graag met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties.

Tegenwoordig kan men van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Iemand die hier wel wat hulp bij kan gebruiken kan eens langs gaan bij de Bibliotheek. Daar denken ze graag mee wanneer iemand bijvoorbeeld vragen heeft over zaken als huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering. Wie met dergelijke vragen zit, is namelijk niet de enige. Maar liefst vier miljoen mensen vinden dit lastig.

Laagdrempelig
Bij de Bibliotheek kan men gewoon tijdens openingsuren binnenlopen met vragen over de digitale overheid. Hiervoor hoeft men lid te zijn van de Bibliotheek. Ze helpen daar iedereen ter plekke op weg. Wanneer het gaat om persoonsgebonden informatie, kunnen ze een afspraak voor de bezoeker maken met een van de lokale partners. Dit zijn organisaties waarmee de Bibliotheek lokaal samenwerkt zoals sociaal raadslieden, welzijnsinstellingen, algemeen maatschappelijk werk en cliƫntenondersteuners van de gemeente.

Voor iedereen die nog geen ervaring heeft met computers, biedt de Bibliotheek ook de Klik&Tik cursus aan. Hierin leert iedereen op eigen tempo en in een klein groepje, omgaan met computer, tablet en internet. Wie al een beetje internet-ervaring heeft, kan ook deelnemen aan de cursus DigiSterker. Tijdens deze cursus leert de cursist omgaan met websites van de overheid en met DigiD. Wanneer men nog geen DigiD heeft, wordt er hulp geboden bij het aanmaken hiervan. Wie interesse heeft in een van deze cursussen kan contact opnemen met het Servicebureau van de Bibliotheek via tel. 088-0062929.

Voor meer informatie: www.achterhoeksepoort.nl of www.hetinformatiepunt.nl.