Help musea in de buurt
te heropenen

Help musea in de buurt
te heropenen

REGIO - Sinds 5 juni mogen de musea weer heropenen. Om dat verantwoord en veilig te doen met de nog geldende maatregelen, kunnen zij hulp van inwoners goed gebruiken. De website Erfgoedvrijwilliger.nl doet daarom een beroep op mensen die zich willen inzetten voor een museum of monument in hun dorp of stad.

Veel musea en monumenten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van vrijwilligers. Een grote groep vrijwilligers is achter de schermen al hard aan het werk om alles voor te bereiden. Maar extra hulp is welkom! Erfgoedvrijwilliger.nl, het vrijwilligersplatform van erfgoedhuis Zuid-Holland, Erfgoed Brabant en Erfgoed Gelderland, doet daarom een beroep op de inwoners. Door (tijdelijk) in te springen als erfgoedvrijwilliger, kan een museum of monument verantwoord en veilig heropenen. Voor een aantal van hen kan dit net het verschil maken. GeĆÆnteresseerden kunnen op zoek naar vacatures bij hen in de buurt via erfgoedvrijwilliger.nl/vacatures.

Hulp nodig?
Musea en monumenten die op zoek zijn naar erfgoedvrijwilligers kunnen hun vacatures gratis plaatsen op het platform via erfgoedvrijwilliger.nl/vacature-plaatsen. Met Erfgoedvrijwilliger.nl willen de erfgoedhuizen bijdragen aan een toekomstbestendige erfgoedsector. Erfgoedvrijwilliger helpt organisaties door potentiƫle vrijwilligers te bereiken, te inspireren en met hen in contact te brengen.