Formulierenbrigade helpt weer zonder afspraak

Formulierenbrigade helpt weer zonder afspraak

AALTEN-DINXPERLO - De Formulierenbrigade Aalten en Dinxperlo kan weer gemakkelijker worden ingeschakeld voor hulp bij het invullen van ingewikkelde formulieren. Door corona mocht dat een tijdlang alleen op telefonische afspraak, maar na de versoepeling kan men weer zonder afspraak binnen lopen bij het dinsdagse spreekuur.

Voor allerlei aanvragen en regelingen moeten formulieren worden ingevuld om in te dienen bij de gemeente of bij andere instanties. Die formulieren zijn soms best ingewikkeld en veel mensen kunnen wel wat hulp gebruiken bij het begrijpen en invullen. De Formulierenbrigade Aalten en Dinxperlo heeft daarom in beide plaatsen elke dinsdag een spreekuur. Dit team is geschoold door Humanitas en door de Sociale Dienst van de gemeente Aalten. De deskundige vrijwilligers weten hoe de regelingen in elkaar zitten en hebben ervaring met het opstellen en indienen van de aanvragen. De hulp van de Formulierenbrigade is gratis.
In Dinpxerlo houdt de Formulierenbrigade op dinsdagen van 9.30 tot 11 uur spreekuur in het Kulturhus aan de Maurits Prinsstraat 6. Op de dinsdagmiddag zijn de deskundigen van 13.30 tot 15 uur in Aalten te vinden, in gebouw De Nassau, Nassaustraat 5. Die locatie wordt tot het eind van het jaar gebruikt, en niet zoals voorheen de A-hof. Overigens kan nog steeds een afspraak worden gemaakt, via tel. 06-20683340.
Omdat de meeste formulieren tegenwoordig digitaal worden ingediend, heeft men DigID nodig. Neem daarom bij een bezoek aan het spreekuur altijd de DigID-gegevens mee. Als mensen nog geen DigiD hebben kan de Formulierenbrigade ook daarmee helpen.