Gratis grensoverschrijdende internationale ontmoetingsdag

Internationale ontmoetingsdag

Contact met jongeren tussen 11 en 20 jaar

REGIO - Iedereen heeft te maken met de gevolgen van de coronacrisis, maar vooral kinderen en jongeren voelen zich door de coronacrisis ernstig beperkt. Uit onderzoek van het NJI, GGD en de kindertelefoon blijkt dat vooral jonge meisjes de contacten met andere leeftijdsgenoten enorm missen en zich eenzaam voelen, zich vervelen en daardoor depressief worden. Aanleiding om een grensoverschrijdende internationale ontmoetingsdag te organiseren op zondag 27 juni, bedoeld voor 300 jongeren uit de grensstreek.

Dankzij het initiatief van Stichting Aover de gäöt in samenwerking met Stadt Bocholt, Europe Direct Bocholt, Stadt Emmerich am Rhein, Bocholt (B), Jugendwerk Aachen, Euregio en Interreg kunnen meiden én jongens tussen de elf en twintig jaar gratis deelnemen; het gaat om jongeren uit de provincie Gelderland, Limburg (NL) en Limburg (B), Overijssel en Nordrhein Westfalen. Gratis, zodat iedere jongere die het leuk vindt om samen te werken met jongeren uit België en Duitsland erbij kan zijn.

Creatief en interactief
Zondag 27 juni worden er tussen 12.00 en 19.00 uur vier verschillende interactieve en creatieve workshops van anderhalf uur gehouden, live vanuit een studio in Doetinchem waarbij de deelnemers in verbinding staan met een Nederlandse én een Duitse begeleider. De workshops zijn afzonderlijk via Zoom te volgen en sluiten aan bij de belevingswereld van de jongeren. Zo is er een workshop cupcakes pimpen/Beauty (Hair & Make-up), Teken het maar en wordt de Jerusalema challenge gezamenlijk geoefend en gedanst.

Voorafgaand aan de workshops krijgt iedere deelnemer een pakketje met materialen thuisgestuurd die tijdens de workshops gebruikt worden, zoals fondant en speciaal tekenmateriaal. In verband met het toesturen van de pakketjes is het van belang dat jongeren zich vóór maandag 21 juni melden. Meer informatie en opgave voor deelname kan via www.aover-de-gaot.eu of naar youthonline21@gmail.com.